Siirry suoraan sisältöön

Lemin kirjastoon tuli automaatti

Lemin kirjastossa on viikon päivät voinut opetella lainausautomaatin käyttlöä.

Automaatin avulla voi palauttaa lainakirjat ja lainata uudet, toistaiseksi vielä virkailijoiden valvomana.

Automaatin kautta voi sekä palauttaa että lainata kirjoja ja muuta aineistoa. Toistaiseksi se tapahtuu kirjaston työntekijöiden valvonnassa ja opastamana, mutta samalla pohjustaa aikaa ilman virkailijaa toimivalle omatoimikirjastolle; kirjastossa voi käydä silloinkin, kun kirjastonhoitaja on vapaalla.

Ennenkuin siihen siirrytään, on kirjaston kaikkiin kirjoihin liimattava hälytintarrat, ja hälytinlaitteet asennettava kirjaston uloskäyntiin. Tarrojen liimaaminen on kirjastossa meneillään, sitä tekevät muun muassa työhön pestatut koululaiset.

Automaatin käyttö on helppoa, mutta vaatii sen, että muistaa kirjastokorttinsa PIN-tunnuksen. Sitä ei tiskillä lainatessa tarvita, mutta laite sitä kysyy. Kyse on samasta tunnuksesta, jota kysytään asioitaessa Heili-kirjastossa verkossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *