Siirry suoraan sisältöön

Väistötilapäätöksestä kaksi oikaisuvaatimusta, uutta päätöstä ei vielä tehty

Taipaleen seurakunnan kirkkomeuvosto oli saanut kaksi oikaisuvaatimusta toukokuisesta päätöksestään hankkia uudet väistötilat seurakuntatalolle Lemillä. Oikaisuvaatimukset koskivat puutteellista lapsivaikutusten arviointia ja esteellisen päättäjän mukana oloa päätöstä tehtäessä.

Jenni Urosen tekemässä oikaisuvaatimuksessa vaadittiin kumomaaan tehdyt päätökset ja tekemään lapsivaikutusten arviointi oikein määräysten mukaisesti. Päätöksessä ei osoitettu lasten ja nuorten toiminnalle uusia tiloja kirkonkylästä, jolloin toiminta siirtyisi 12 kilometrin päähän Kuukanniemeen.

Jarmo Tölski oli toisen oikaisuvaatimuksen tekijä. Hän katsoi, että päätös oli synynyt virheellisessä järjestyksessä: Kirkkoneuvoston jäsen Paula Tuomi on myös Lemin kunnan teknisen lautakunnan jäsen. Siten hän oli jäävi päättämään, jatketaanko Lemin kunnan kanssa vuokrasopimusta kunnan elementtirakennuksesta, jossa seurakunnan toiminnat nyt ovat.

Asian esittelijä, talouspäällikkö Juha Vuorela oli tehnyt nyt uuden päätösehdotuksen, jonka mukaan kirpputorin ja kahvikyökin lisäksi myös varhaiskasvatuksen, varhaisnuorten ja nuorten toimintaa varten vuokrataan tilat Lemin kirkonkylältä, ja siirrettävä taukotila hautausmaan työntekijöille. Kokouksen aikana hän kuitenkin veti esityksensä pois.

Seurakuntataloa

luonnostellaan edelleen

Lemin uuden seurakuntatalon luonnospiirroksia on käsitelty kirkkoneuvostossa joulukuusta 2022 lähtien. Tiistaina piirustukset olivat esillä neljännen kerran, ja tällä kertaa, kuten viime huhtikuun kokouksessakin, talouspäällikkö esitti luonnospiirustusten hyväksymistä ja talouspäällikön valtuuttamista kilpailuttamaan rakennuslupasuunnittelun.

Kuten huhtikuussa, myös tällä kertaa neuvosto päätyi siihen, että viranhaltijat vielä jatkavat suunnittelijan kanssa luonnosehdotuksen suunnittelua.

Kirkkoneuvosto myönsi Taipalsaaren kirkkopiirin diakoni Johanna Törmälälle eron diakonian virasta heinäkuun alusta lähtien.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *