Siirry suoraan sisältöön

Jaana Sinkko on uusi Lemin Esko

Lemin murteen tulkki ja taitaja, yhdistysaktiivi Jaana Sinkko sai lauantaina Lemin Eskon kunniatehtävän ja pellavaisen paidan.

Jaana Sinkko kukitettiin Lemin Eskon kaksivuotiselle ”virkakaudelle” kesätorilla lauantaina.

– Samoja asioita teen Eskona kuin aiemmninkin, olen esillä siellä missä ehdin käydä. Murre kulkee siinä sivussa, kaavailee hän virkatoimiaan.

Lemin nuorisoseuran puheenjohtajuus on ollut jo jonkin aikaa Jaana Sinkon näkyvin luottamustehtävä. Muissakin yhdistyksissä hän on toiminut. Hänen Lemin murteelle kääntämiään tekstejä on moni saanut lukea, ja hän on esiintynyt Lemin murteella eri tilaisuuksissa niin Lemillä kuin muuallakin.

– Nyt voin laittaa Lemin Eskon paidan myös esiintymisiin, hän toteaa.

Lemin murteen osaaminen ja esittäminen oli myös kunnan sivityslautakunnassa tärkeä peruste, kun Jaana Sinkko valittiin Lemin Eskoksi. Samoin hänen luottamustehtävänsä muun muassa nuorisoseurassa.

– Jaana Sinkko on aikaansuopa nainen, lautakunnan puheenjohtaja Veli-Pekka Okko tsanoo.

Hän ihailee uuden Lemin Eskon murreosaamista:

– Yksityisiä sanoja osaa moni murteella sanoa, mutta keneltä tahansa ei suju koko puhe lemiksi, hän toteaa.

Lemin Eskon virka-asun, pellavaisen paidan pirtanauhakoristeineen, ompeli Ritva Laurikainen. Jaana Sinkko kertoo pyytäneensä siitä väljän, jotta sitä voi käyttää talvella paksumpien vaatteiden kanssa.

– Paitaa mallailtiin pyöräilyshortsien kanssa. Eilen menin kangaskauppaan ja ostin raidallista kangasta. Illalla ompelin siitä paitaan sopivan hameen.

Tällainen asusta tuli:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *