Siirry suoraan sisältöön

Lemin värikäs kesä alkoi torilta

Kylmä ja sateinen viikko kääntyi auringonpaisteeksi lauantaina, kun Lemin kesätori avattiin. Heti yhdeksältä ilmaantuivat kahvittelijat torikioskin eteen ja täyttivät kunnantalon männikön pöydät; kesän toriparlamenttien istunnot oli aloitettu.Toriavaus houkutteli paikalle myös torikauppiaita ilahduttavan määrän: rieskat, pullat, kirpputorivaatteet ja pikkutavara tekivät kauppansa, ja erityisen runsas ja suosittu oli kukkakerholaisten perennanvaihtotori. Alkuun lämpimän ja sitten sateisen kesän perennanalut olivat isoja ja hyvävoimaisia tumpelommankin viherpeukalon istutettavaksi.

Lemin torikansa viihtyi toistensa, ostosten, kahvin ja Kotalahden kottaraisten seurassa.

Tämän kevään muuttolinnuista oudoimpia taitavat olla Kotalahden kottaraiset, jotka pyrähtivät torille letkajenkan tahdissa, kosiskelivat Luomumiestä ja Riskiä rikoomiestä, ja vielä taltuttivat ja lypsivät laitumelta karanneet Hyla-Mansikin. Kotalahden naisten vilkas mielikuvitus ja peloton itsensä likoon laittaminen olivat tuottaneet taas kerran yleisöön menevän esityksen.

Vapaa-aikasihteeri Sirkka Liljanderin esittelemä Lemin tapahtumakesä tulee olemaan myös värikäs: tuttujen tapahtumien kirjoa lisätään mm. höyrylaivatapahtumalla Jalkosalmessa heinäkuussa. Eikä kesätori ole tapahtumista vähäpätöisin; torilla tavataan aina launataisin ja 9. päivästä kesäkuuta lähtien myös keskiviikkoiltaisin.

Värikäs pyrkii olemaan myös tämä verkkolehti Lemin kirjava, joka on puhdas harrastustuote työttömän toimittajan päivien ratoksi. Mutta toivottovasti se avaa uuden tiedotuskanavan Lemin ja lähiseutujenkin tapahtumien tekijöille – ja ehkä levittää Lemi-tietoutta laajasti pitkin Suomea ja rajojen ulkopuolellekin.

Kirjavan päätoimittaja on Kaija Lankia. Hän on niin ikään palkattomaksi avustajakseen on värvännyt Mäntyperän eukon, Sirkka-Liisa Vaalivirran, joka yli 20 vuoden ajan pakinoi Yhteissanomissa hyvin suosittuja luontopakinoitaan. Toinen eukko, Eukkomamma, on päätoimittaja itse. Hänen kakkuja ja kakkureseptejä väsäävä miniänsä Tiina Vartio puolestaan huolehtii, että lukijoilla on vesi kielellä. Lasten palstaa pyörittävät tuttavapiirin lapset. Avustajakaarti saattaa hyvinkin ajan oloon kasvaa, sillä Lemin kirjava pyrkii olemaan hyvin avoin ja vuorovaikutteinen ympäristönsä kanssa.

Päätoimittaja itse on hyvin utelias näkemään, mitä tästä vielä tulee.

Mutta mitään ei olisi tullut ilman päätoimittajan jälkikasvua: Harri Pitkänen rakensi sivuston ja on korvaamaton tekninen tuki, ja Tarja Lindfors piirsi nimiön ja suunnitteli muutenkin Kirjavan ulkoasun. Ilman heitä verkkolehti olisi vain isoja puheita.

1 kommentti artikkeliin “Lemin värikäs kesä alkoi torilta”

  1. Hannu Olkkonen

    Hei Kaija!

    Onnea ja menestystä harrasteellesi! Kuka tietää mihin se johtaa?

    Onnea,

    Hannu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *