Siirry suoraan sisältöön

Eukkomammasta tuli Eskomamma

Eukkomamma lähti Uimin Wanhan hywän ajan kisoihin kuvia ottamaan, mutta kuinkas kävikään: eukkomammasta tuli Eskomamma eli virallisesti järjestyksessään 11. Lemin Esko.  Sivistyslautakunta paljasti valintansa ja edellinen Esko Pirjo Nykänen päätti valtakautensa.

Viisi Lemin Eskoa Uimin kentän helteessä: Irma Hietamies (vas.), kautensa päättänyt Pirjo Nykänen, Juha Junnonen, uusi Esko Kaija Lankia ja Anneli Lattu. Kuva: Pentti Pitkänen.

 

No, ei se ihan oikeasti ollut enää yllätys eukkomammalle, mutta keväällä sai sulatella, kun kuuli, että kylillä ihan ”kampanjoidaan” eukkomamman Esko-nimityksen puolesta. Kun vielä sivistyslautakunnan tähän asti salaisessa pykälässä kerrotaan, että valinta oli yksimielinen, se pani nöyräksi ja ottamaan vastaan tehtävän, vaikka tiesi  jo etukäteen, että samaan ei pysty kuin edeltäjä. Mutta onneksi lupa on – ja jokaiselta Eskolta sitä odotetaankin – suoriutua kunniatehtävästä, luottamustehtävästä, ihan omalla tavallaan.

Vanha ja uusi Lemin Esko sekä sivistyslautakunnan puheenjohtaja Risto Pietiläinen.

 

 

Luvata ei oikein voi kuin itselleen, mutta jospa sen nyt lupaisi tässä julkisesti, että uusi Esko pyrkii ainakin olemaan pilaamatta Lemin, Eskojen ja Esko-instituution mainetta. Kaikki nollarajan yli menevä olkoon sitten plussaa.

Eskona on ollut oikein kivaa, vakuutti Pirjo Nykänen, joka kertoi kaksivuotisen uransa kohokohdista. Yksi oli viimekesäinen höyryvenetapahtuma Jalkosalmessa, toinen Teräsbetonin musiikkivideon kuvaus Lemin kotiseutumuseolla; yhteistä molemmille tapahtumille oli, että Lemi sai kiitosta ja ylistystä, antoi ihmisille hyvän mielen.

Vallanvaihdon hetki: Pirjo Nykänen (vas.) luovuttaa tehtävän Kaija Lankialle.

 

Tiukkoja taistoja juoksuradalla

Mahtoiko tuo Esko-touhu sekoittaa niin eukkomamman pään, että varsinaiset kisatapahtumat jäivät vähemmälle seurannalle. Vai olisiko kisojen yhdessäolo-momentti noussut pintaan. Tai sitten oli kyse siitä, että aikoinaan eukkomamma sai Yhteissanomiin rauhassa kuvata kamppailuja, kun kisojen isä Pentti Pekkanen uskollisesti kirjoitti selostukset.

Nytkin Pajamäen Penttiä kaivattiin tapahtumaan, olipa hänelle kunniakirjakin jo kirjoitettu ansioistaan, mutta miestä ei kuulunut. Eukkomamma laittaa parhaat terveiset kaikkien paikalla olleiden puolesta, jos tämä kirjoitus hänet tavoittaa.

Pentti Pekkanen oli mukana sentään sanoittamallaan kesäkisakronikalla, jonka naiskvartetti esitti.

Eli siis kisatapahtumista ei eukkomammalla ole antaa tuloksia, mutta asia voidaan korjata, jos joku niitä tänne toimitukseen toimittaa tai kirjoitusta kommentoi.

Pienten poikien tasoitusjuoksun voitto taisi mennä Tuhkaniemen suuntaan.

Sen verran korvakuulolla Juha Junnosen selostuksista sentään eukkomamma oli, että oli ymmärtävinään, että juoksuissa Halkola- Melasniemen klaani oli vahvoilla sarjassa kuin sarjassa, tai jos voittaja ei ollut Uimin vanhalta koululta, oli se Stenius Tuhkaniemestä.

Liekö Melasniemien vahvuus ollut hyvissä harjoitusoloissa vai vahvassa kannustuksessa, joita suvun penkeiltä suurella joukolla ja sydämellä annettiin.

Jos Lemin vakituiset asukkaat haluavat jonkinlaisen revanssin, kannattaisi loppukesän ja tulevan talven aikana treenata pussitappelua. Nyt pukki seisoi tyhjän panttina, kun sen selkään ei uskaltautunut kukaan.

Melasniemien penkiltä annettiin kisailijoille vahvasti kannustusta.

4 kommenttia artikkeliin “Eukkomammasta tuli Eskomamma”

  1. Outi&Rääsätäti

    Parahin onnittelu nimityksen johdosta!
    Ihminen ei voi löytää uusia
    valtameriä, ellei hän uskalla
    kadottaa rantaa näkyvistään.

  2. Kiitos paljon. Mukava, että nimitys on huomattu ja Kirjavaa luettu Taipalsaarellakin. Ja tässä yhteydessä onnittelut ex-Kippari Kirstille Unikeon tittelin saavuttamisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *