Siirry suoraan sisältöön

Aarno Parkkola teki Vuoden kotiseututeon

Lemin kotiseutuyhdistys palkitsi Aarno Parkkolan hänen järvien ja kalastuksen eteen tekemästään työstä Vuoden Kotiseututeko 2011 -palkinnolla.

Aarno Parkkola Lahnajärven rannassa.

– Aarno Parkkola edustaa sitä sukupolvea, jolle on ollut tunnusomaisempaa ryhtyä sanoista tekoihin, kuin istua seminaareissa. Hän on saanut kootuksi ympärilleen ison joukon aktiivisia ihmisiä toimimaan yhteisen edun ja hyvän eteen, hoitokalastuksesta rantojen kunnostukseen, totesi yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko tiistaina palkintoa luovuttaessaan.

– Parhaita esimerkkejä tästä työstä ovat Jalkosalmen levähdysalue ja Lahnajärven kirkonkylän puoleiset ranta-alueet. Tämä aktiivijoukko voi olla aidosti ylpeä tekemästään työstä, Haiko jatkoi.

Hänen mukaansa kaikkien lemiläisten velvollisuus on kannustaa pyyteetöntä työtä tekevää väkeä ja tukea heitä työssä, joka vaatii sitoutumista ja aimo annoksen lemiläistä jääräpäisyyttä ja periksi antamattomuutta.
– Taidot tähän työhön on ammennettu elävästä elämästä omilta kotikonnuilta. Työn jälki näkyy. Siitä me voimme nauttia rakkailla rannoillamme tänään, huomenna ja ylihuomenna. Esimerkin viitoittaman työn jatkaminen on meille lemiläisille ensiarvoisen tärkeä asia, jotta meidän lisäksemme myös jälkipolvet pääsevät nauttimaan puhtaiden järviemme antimista ja kotiseutumaisemistaan, Haiko korosti.

Lemin kotiseutuyhdistys myöntää vuosittain merkittävälle lemiläiselle yksityishenkilölle, yritykselle tai yhteisölle tunnustuksen kotiseudun hyväksi tehdystä työstä. Tunnustuksen tarkoituksena on tuoda esille merkittäviä toimijoita, jotka omalla toiminnallaan ja esimerkillään ovat vaikuttaneet Lemin, lemiläisyyden, perinteiden, identiteetin ja arvojen vahvistamiseen myös maakunnassa ja koko maan laajuisesti.
Aiempina vuosina palkinto on myönnetty Stam1na-yhtyeelle (2009) ja Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiölle(2010).

2 kommenttia artikkeliin “Aarno Parkkola teki Vuoden kotiseututeon”

  1. Lauri Vaalgamaa

    Aarnon ideaa oli höyrylaiva- ja kirkkovenetapahtuma Jalkosalmessa. Väkeä oli kuin helluntaiepistolassa. Siellä siunattin purret ja miehistöt suvivirrellä. Kiitos ja onnittelut kanttorilan pojalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *