Siirry suoraan sisältöön

Mustikkateeleivät

Lemiltä poimitut mustikat matkasivat kauas Turkuun asti ja ne piti tietysti hyödyntää mahdollisimman nopeasti. Osa marjoista päätyikin herkullisten teeleipien täytteeksi, ohje on itse muokattu Yhteishyvän ruokalehdessä olleesta ohjeesta. Ohjeessa mainitun hiivaleipäjauhon korvasin laittamalla taikinaan puolet tavallisia vehnäjauhoja ja puolet sämpyläjauhoja. Tuli maukkaita näinkin.

Mustikkateeleivät

Ohje

1 prk kermaviiliä

1 rkl sokeria

1 dl mustikoita

2 dl vehnäjauhoja

1, 5 dl sämpyläjauhoja

1 tl suolaa

1 dl juustoraastetta

3 juoksevaa margariinia

 

Sekoita keskenään kermaviili, sokeri ja mustikat. Sekoita toisessa kuljossa 3 dl jauhoja, leivinjauhe, suola ja juustoraaste. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita kuivien aineiden joukkoon mustikka-kermaviiliseos. Muotoile taikinasta pieniä leipiä ja nosta uunipellille. Muotoilun avuksi voit säästää puoli desiä vehnäjauhoista leivinpöydän jauhottamiseen. Paista teeleivät 225 asteessa noin 15 minuuttia. Marmeladi maistuu teeleipien kanssa, tuo niihin sopivaa raikkautta. Meillä syötiin teeleivät aprikoosimarmeladin kera ja voin kyllä suositella.

1 kommentti artikkeliin “Mustikkateeleivät”

  1. Paula Suikkari

    Hei!

    Oletko tehnyt juttuja luonnosta saatavista ruoka-aineista siis marjojen ja seinien lisäksi. Innostuin kokeilemaan kuusenkerkkäjuoman valmistusta, kun tajusin miehen kaataneen pienehköjä kuusia metsän harvennuksessa. Juoma oli hyvää. Aion nyt sitten ensi kesänä olla ahkerana, jos vielä kuusia kaatuu lähimatsässä. Kerkkiä voi myös pakastaa, joten olen pari kertaa voinuttehdä juomaa nyt talvellakin. Terveisin Paula

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *