Siirry suoraan sisältöön

Käsityön taitajat antoivat mallia nuorisolle

Lammas oli tärkeässä roolissa, kun Lemin käsistään kätevät naiset ottivat osaa kotiseutuyhdistyksen käsityökilpailuun. Tulokset julkistettiin lauantaina nuorisomessuilla koulukeskuksessa.

Ritva Laurikaisen (vas.) ja Mirja Huttusen, Helena Laitisen, Tuula Salmen, Heljä Kärmeniemen ja Irma Hietamiehen työt oli yleisö laittanut paremmuusjärjestykseen maalaismarkkinoilla.

Selkeän voiton otti Ritva Laurikaisen asustekokonaisuus, jossa hän oli Lemin ruutuvaipasta ommellut päähineen, pääpannan ja kintaat. Ruutuvaipan tarkoitukseen oli kutonut Mirja Huttunen.

Toisen palkinnon sai Tuula Salmi lammaskuvioisilla lapasillaan ja sukillaan.

Kolmanneksi eniten ääniä saivat Helena Laitisen lapaset, joiden kuviona oli Lemin vaakuna.

Lampaat Mäkä ja Päkä koristavat myös neljänneksi äänestettyä hartiahuivia. Monikäyttöisen huivin oli ideoinut ja neulonut Heljä Kärmeniemi.

Ritva Laurikaisen ruutuvaippa-asusteet oikealla, vieressään Tuula Salmen sukat ja lapaset. Heljä Kärmeniemen hartiahuivi vasemmalla takanaan Irma Hietamiehen ja Helena Laitisen lapaset.

Viidennen sijan äänestyksessä sai Helena Laitisen esiliina.

Irma Hietamiehen työt saivat kaksi kuudetta palkintoa. Yhtä monta ääntä saivat aito lemiläinen neulakinnas ja Lemi-aiheinen täkänä.

Samoilta naisilta oli monta muutakin tuotetta yhdistyksen kilpailussa.

Irma Hietamiehen täkänään mahtuvat kaikki Lemin tärkeät asiat.

 

Käsitöille riitti lauantaina ihailijoita, olivathan ne esillä nuorisomessuilla. Messuilla Lemin järjestöt näyttivät, että tekemisestä ja harrastuksista ei paikkakunnalla ole pulaa.

Yläkoululaisten lauantaipäivä sujuikin rastilta toiselle kulkiessa, mutta myös alakoulun oppilailla oli yleisurheilukisan lomassa ja jälkeen mahdollisuus ottaa osaa messuihin.

Tapahtuma oli järjestetty koululauantaiksi siksi, että mahdollisimman monen nuoren vanhemmat pääsivät tutustumaan järjestöjen tarjontaan ja ehkä saamaan siitä myös kipinän.

Messuilla saatiin myös oppia ja valistusta. Esimerkiksi VPK:n osastolla opeteltiin pelastautumaan palavasta huoneesta, marttojen osastoilla rypytettiin karjalanpiirakoita ja tutustuttiin terveellisiin välipaloihin.

Sipsit, kokis ja suklaapatukka maksavat saman verran kuin oikealla oleva kulhollinen terveellisiä välipaloja, opastivat Martat. Energiaa vasemmanpuoleisessa satsissa on koko päivän tarpeen verran.

1 kommentti artikkeliin “Käsityön taitajat antoivat mallia nuorisolle”

  1. Erkki Lintunen

    Lämpimät onnitteluni Lemin käsityön taitajille! Uskomattoman kauniita luomuksia! Lemillä on vahvuuksia: virsilaulu, särä, lammas. Noista viime mainittu voisi olla pitäjän kehittämisen yksi sektori! Liha säräksi ja villat kuteiksi!

    Hyvää jatkoa! Erkki L.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *