Siirry suoraan sisältöön

Kirjaliinatkin nyt samoin kuvioin

Mirja Huttunen sai valmiiksi kudontaurakkansa ja Lemin kirkon lukupulpetti kirjaliinat, jotka sopivat yhteen muiden kirkkotekstiilien kanssa.

Uusia kirjaliinoja sunnuntaina esittelivät Anneli Lattu (vas.), Johanna Sinkko, Arto Penttilä ja Mirja Huttunen. Lauri Vaalgamaan ja Lassi Suihkosen stolien (korjattu Erkki Lintusen alla olevan kommentin pohjalta) kanssa kuviot sopivat yksiin. Kuva: Päivi Pokkinen.

 

Lemin Kirjava kertoi Mirja Huttusen kudontarupeamasta jutussaan aiemmin kesällä.

Hienoja ovat, tuumasivat Eila ja Pentti Kirvesmies alttarikaiteelle asetetuista liinoista.

1 kommentti artikkeliin “Kirjaliinatkin nyt samoin kuvioin”

  1. Erkki Lintunen

    Nuo pappien yllä olevat vihreät kirkkotekstiilit ovat nimeltään stola. Stola kertoo ikeestä, jonka Herra Jeesus on pannut oppilaansa kannettavaksi. Ies on kuorman vetämiseen tarkoitettu esine. Vähän samaan tapaan kuin hevosen länget. Kasukkaa kantaa yllään liturgi eli selebrantti silloin, kun seurakunta kokoontuu messuun ehtoollista viettämään. Stola voi olla joko kasukan alla tai päällä. Molemmat käytännöt ovat oikeita. Vähävarainen seurakunta voi hankkia valkoisen kasukan, jonka päällä vaihtuvat eri väriset stolat kirkkovuoden sanoman mukaisesti. Näin mm. entisessä ja nykyisessä kotikirkossani Värtsiläs- sä.

    Onnittelen Lemin seurakuntaa uusista liturgisista tekstiileistä. Niiden arvoa ei voi rahalla mitata. Vaan rakkaudella seurakuntaan. T. E.L.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *