Siirry suoraan sisältöön

Teemu Okko teki kotiseututeon

Everstiluutnantti evp. Teemu Okko sai maanantaina tunnustuksen Lemin Kotiseutuyhdistykseltä. Okko palkittiin vuoden kotiseututeon tekijänä.

Teemu Okko on kunnostautunut sekä paikallis- että sotahistorian tuntijana.

– Teemu  Okolla ovat jalat tukevasti tässä päivässä, lemiläisessä maaperässä, lemiläisessä identiteetissä ja eteläkarjalaisuudessa, totesi kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko palkintoa luovuttaessaan.

– Teemu Okko on tehnyt useiden vuosien ajan työtä lemiläisen lähihistorian keräämiseksi ja esille tuomisessa. Suurta suosiota on saavuttanut Suomen ja Lemin historiaa käsittelevät historialuennot, jotka suurelle kuulijajoukolle ovat olleet mielenkiintoista kuultavaa. Oma lukunsa on Itsenäisyyden polku -reitti, jossa historiaa kerrotaan omaleimaisella tavalla, Haiko jatkoi.

Okolla itsellään on ollut eturivin paikka merkitä muistiin historiatietoa. Tieto koostuu haastateltujen henkilöiden muistelmista, eletystä elämästä,
joka sotien aikana on ollut raskastakin. Tarinat herättävät henkiin menneen ajan ja arjen eri tapahtumineen Lemillä.
– Ehkäpä se juuri siksi kerää runsaasti kaiken ikäisiä kuulijoita, Haiko pohti.

Veteraanityö on Teemu Okolle lähellä sydäntä ja  tärkeä harrastus.. Tästä osoituksena ovat useat matkat viime sotien tantereille,
jossa hän ollut mukana sotahistorioitsijan roolissa

– Voidaankin sanoa, että hän on näin löytänyt jälleen paikkansa vertaistensa joukossa, luonnehtii Haiko.

Okko on palkintoperustelun mukaan tuonut hyvin esille lemiläisen historian ja sen vaikutukset lemiläisyyteen itsenäistymisen ajoista aina nykypäivään saakka. Tässä korostuu tavallisten ihmisten, menneiden sukupolvien työn jälki, jolle nykyinen hyvinvointimme perustuu. Pystyäksemme kunnioittamaan näitä arvoja ne tulee ensin tuntea.
.

Lemin kotiseutuyhdistys myöntää vuosittain tunnustuksen merkittävälle lemiläiselle yksityishenkilölle, yritykselle tai yhteisölle kotiseudun hyväksi
tehdystä työstä. Tunnustuksen tarkoituksena on kannustaa edelleen toimimaan yhteiseksi hyväksi.

Aimmin Lemin Vuoden Kotiseututeko -palkinnon ovat saaneet Stam1na, Tuuliaisen säätiö ja Aarno Parkkola.

1 kommentti artikkeliin “Teemu Okko teki kotiseututeon”

  1. Erkki Lintunen

    Teemun Elmi-äiti antoi minulle lammasturkisliivin ollessani 1970-luvulla Lemin pappina. Oli käynyt Teemulle pieneksi. Vedin liivin tänään päälleni. kun suojasää muuttui pakkaseksi.

    Liivi tuo mieleeni Okon vieraanvaraisen talon ja Lemin särän. Liivi lämmittää, niin myös monet kauniit muistot.

    Onnitteluni liivien ensimmäiselle omistajalle niistä nykyisin nauttivalta, Erkki Lintuselta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *