Siirry suoraan sisältöön

Kotipehtoori hoitaa pihat ja pikkuremontit

Vuosi sitten maaliskuussa Kai Hakala perusti koti- ja mökkitalkkariyrityksen. Työtilauksia on riittänyt Imatralta Savitaipaleelle.

Lumityöt ovat nyt ajankohtaisia työmaita.

– Suoritin Aktivassa koti- ja mökkitalkkaritutkinnon. Täsmäkurssi oli järjestyksessään toinen koko Suomessa, Hakala kertoo.

Koulutukseen kuului pihan ja puutarhan hoitoa, kodin huoltoa ja kunnostusta sekä yrittäjyyskoulutusta.

Hakalan mukaan moni kurssilainen huomasi, että heistä ei ole yrittäjiksi. Hänellä itsel.leen se ei ollut kynnyskysymys, sillä yrittäjätausta hänellä oli jo ennestään.

Niinpä Kotipehtoori-yrityksen toiminta pääsi käyntiin heti kurssin päätyttyä.

– Puolet ja puolet, luonnehtii hän omakotiasujien ja mökkiläisten osuutta asiakaskunnasta.

Kola ja lapio kunniassa

Vanhemmat omakotiasujat eivät jaksa tehdä lumi- ja pihatöitä, nuoremmat eivät ehdi. Puutarhassakin halutaan harrastaa vaikkapa kukkapenkkejä ja ulkoistetaan nurmikonhoito kotitalkkarille.

Kai Hakala ei ole hankkinut yritykseensä traktoria eikä isoja työkoneita, vaan luottaa lumitöissäkin kolaan ja lapioon.

– Koneurakoitsijoita on yllin kyllin, hän sanoo ja muistuttaa, ettei koneella voi puhdistaa rapunpieliä tai katoksen alle tuiskunnutta lunta. Käsipelissä se onnistuu.

Myös kattolumien tiputtaminen kuuluu toimenkuvaan, ja kohta on aika, jolloin mökkiläiset pyytävät käymään katsomassa, ovatko paikat kunnossa.

– Rauhan loma-asuntomessuilla jaoin esitteitä. Saa nähdä, millainen asiakasryntäys sieltä tulee, hän pohtii.

Useita asiakassuhteita on syntynyt, kun naapuri on nähnyt viereisessä pihassa Kotipehtoorin nimellä varustetun auton ja kiinnostunut palvelusta.

– Yrirtyksen nimi itsessään jo kiinnostaa ja sitä on kiitelty. Toisaalta kaksi kertaa on minulta kysytty, mitä pehtoori-sana takrkoittaa,

Apumies samalta kurssilta

Ihan yksin ei Kai Hakala toimeksiantojaan hoida. Isommissa kohteissa, vaikkapa puutarhaa kunnostettaessa, on ollut hyötyä toisestakin käsiparista. Se löytyi samalta talkkarikurssilta, kurssikaveri on käytettävissä tarpeen mukaan.

Ja jos ammattitaito ei riitä, Kai Hakala pyytää apuihin vaikkapa ammattimetsurin kaatamaan puita hankalasta kohteesta.

– Itse sitten karsin ja teen puut polttopuiksi.

Pikkuremontit ja kunnostukset kuuluvat talkkarin töihin, mutta uudisrakennuksia hän ei ryhdy pykäämään. Pienemmät kohteet, kuten laiturit tai roskakatokset kuitenkin syntyvät.

Monen alan edustaja

Kai Hakala on entuudestaan Lämpömaan valmistakkojen myyntiedustaja, ja se toiminta jatkuu nyt Kotipehtoorin nimissä. Myös Misan kiukaat ja Orakkaan hyötykasvikuivurit voi hankkia hänen kauttaan.

Biolanin puutarha- ja ympäristötuotteiden edustaja hän on myös ja antaa neuvoja jätehuoltoon ja kierrätykseen liittyvissä asioissa.

Kahtena päivänä viikossa, keskiviikkoisin ja perjantaisin, Kai Hakala on Lemin jäteasemalla jäteaseman hoitajana.

Uusin toimiala tuli Kotipehtoorin aputoiminimen myötä. Aivokiituotanto keskittyy matkailupalvelujen ja tapahtumien tuottamiseen, markkinointiin ja myyntiin.

1 kommentti artikkeliin “Kotipehtoori hoitaa pihat ja pikkuremontit”

  1. Tervehdys!

    Tulipa mieleeni, että mitens ehtisit sitä isomman mökin vuotavaa kattoa korjata? Näyttää nyt syksy sateineen olevan totta ja olen aika huolissani siitä. Ne putsaushommathan voivat odottaa kunnes lehdet ovat varisseet.

    Terkkuja
    Tarja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *