Siirry suoraan sisältöön

Laulun värit Lappeenrannassa

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Lappeenrantalaiset eivät tiedä mitä menettivät, kun eivät täyttäneet Lappeen Marian kirkkoa ääriään myöten lauantaina 5.10. Vajaat sata kuulijaa ja näkijää saivat kokea niin mahtavan konsertin, ettei uskoisi pienten maaseutupitäjien ihmisten moiseen pystyvän.

Aallottaret-kuoro esiintyi Lappeenrannassa.

Savitaipalelaiset, lemiläiset ja taipalsaarelaiset naiset ovat yhdessä laulaneet Aallottarina nyt 10 vuotta, joten juhlaan on aihetta. Kesällä Savitaipaleen kirkko oli ääriään myöten täynnä kuulijoita, ja nyt tätä juhlaa oli tarjolla myös kaupunkilaisille.
Sanna Pulkkinen on osaava kuoronjohtaja. Aivan ammattilaisten tapaan tämä tavallisista naisista koottu kuoro pystyy hänen ohjauksessaan mukautumaan orkesterin kanssa yhteisesitykseen, vaikkei yhdessä juuri harjoitellakaan! Orkesterissakin soittajat saattavat vaihtua, mutta aina se kantaa nimeä Toiviotien Toivot.

Tällä kertaa orkesterissa ansiokkaasti soittivat: piano Mikko Seppänen, kitara Sami Vesakoivu, basso Janne Teivainen, lyömäsoittimet Mikko Taipale, huilu Katri Punkka, viulu Pinja Lintonen, klarinetti Sami Tapanainen, ja miksaus Pasi Pulkkinen.
Hanna Räsäsen juontama ohjelma rytmittyi mukavasti, ja solisteja löytyi joukosta aivan ihmeellisesti! Ovatpa taitavia!

Huolimatta liikehdinnästä, jossa kuorolaiset välillä kävelivät sinne tänne, välillä istuivat lukemassa lehtiä tai muuten vain levähtämässä esitys kaikkineen oli rauhallinen, levollinen, aurinkoinen.

Laulamisen ja esiintymisen ilo näkyi kaikkien kasvoilta, ei vähiten kuoronjohtajan, kun kuultiin erittäin vaativa Jussi Kivimäen ”Hiljaa”. Siinä kuorolaiset olivat ympäri kirkkosalia ääniryhmittäin kaukana toisistaaan, ja Sanna Pulkkinen johti heitä keskikäytävältä -vain todella taitava kuoro pystyy tällaiseen esitykseen ilman toistensa tukea!

Sanna Pulkkinen.

Laulun iloisiin väreihin pukeutuneet laulajat tässä kuvassa kevään vihreissä vas. ykkössopraanot Sari Keränen, Tiia Tapanainen ja Erja Ässämäki, heleänpunaisissa kakkossopraanot Erja Ruohio, Tiina Strengell-Kauhanen, Anu Valsi ja Helena Vuorinen, ykkösaltot seuraavaksi Ritva-Leena Brandt, Jenni Enbuska, Mirka Kukka ja Hanna Kilkkinen sekä kakkosaltot Mervi Helenius, Maarit Pesu, Tuula Karhula, Katri Punkka ja Outi Kokko-Muhonen.

Yhteislaulun, ja Hawkinsin Oh Happy Dayn jälkeen kuultiin vielä negrospiritual Nobody Knows, jonka esitti sydämeen käyvästi kuoron johtaja Sanna. Mikä voima, mikä tunne, mikä nöyryys! Ylimääräisen jälkeen kotimatkallakin vielä sydämessä soi.
Myöhemmin illalla seitemän vuotta kuorossa laulanut Maarit Pesu Savitaipaleelta kertoi, että lisää tällaista kuullaan seuraavan kerran Lemin kirkossa sunnuntaina 17.11. klo. 10., kun Aallottaret laulavat negrospirituaalia yhdessä Lemin Kehittyvien Laulajien kanssa.

1 kommentti artikkeliin “Laulun värit Lappeenrannassa”

  1. erkki lintunen

    Jospa Värtsilästä Lemille olisi lyhyempi matka, niin kyllä istuisin 17.11.2013 klo 10 Lemin kirkossa.

    Voisikohan tilaisuuden nauhoittaa videolle?

    Erkki Lintunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *