Siirry suoraan sisältöön

Tonttupolku kutsuu taas joulun tunnelmaan

Lemin museonmäellä käy sunnuntaina 8. joulukuuta vilinä ja vilske .Sinne tulee joulupukki muoreineen ja poroineen sekä kymmenet tontut punaisissa koltuissaan.

Tontut valloittavat taas museonmäen ja sen rakennukset.

Tontut valloittavat taas museonmäen ja sen rakennukset.

– Tunnelma on kuin vanhan ajan joulusadusta ja luulet olevasi Korvatunturilla, lupaa kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko.
Lumikuningatar toivottaa vierailijat tervetulleiksi museonmäen portilla. Polun alussa tuulimyllyllä kirjuritonttu kerää muistikirjaansa lasten lahjatoiveita. Pitkin polun vartta vilahtelee tonttuja, jotka puuhailevat omia askareitaan sekä leikkivät ja laulavat lasten kanssa.
Ladon puodissa tontut myyvät jouluisia leivonnaisiaan, mm. piparkakkutaloja, kakkuja ja muita makeita sekä suolaisia leivonnaisia. Aittoihin tontut ovat varanneet yllätyksellisiä pukinpaketteja. Paketin omistajaksi pääsee lunastettuaan kahden euron arvan.
Lämpimässä museotuvassa myydään puu-uunissa valmistettua herkullista joulupuuroa ja -torttuja sekä lämpimiä juomia. Museon puodista voi täydentää pukinkonttia Lemin käsityöläisten tuotteilla.
Tonttupolku on avoinna sunnuntaina 8.12. kello 16-18.
Polulle on vapaa pääsy, sen tarjoavat Lemin kotiseutuyhdistys ja Iitiän Martat.

1 kommentti artikkeliin “Tonttupolku kutsuu taas joulun tunnelmaan”

  1. erkki lintunen

    Mielenkiintoista siellä Lemillä! Meillä täällä Tohmajärvellä (johon Värtsilä kuuluu) on omat kuviomme. Jos jotakuta kiinnostaa, niihin voi tutustua verkkolehtemme avulla. Klikkaa: vartsi.net. Sieltä löytyy tarinaa otsikoissa: Adventtiaikaa ja Valoa pimeyteen.

    Hyvää adventin ja joulun aikaa kaikille rakkaille lemiläisille! toivottaa Erkki Lintunen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *