Siirry suoraan sisältöön

Musiikkijuhlat tähtää tulevaisuuteen

Lemin ensi kesän musiikkijuhlat ovat viittä vaille valmiit esiteltäviksi. Juhlien vastuukaksikko katsoo kuitenkin jo vuosia eteenpäin.

Taiteellinen johtaja Nina Keitel (vas.) ja toiminnanjohtaja Sanna Gango julkistavat tulevan kesän juhlaohjelmiston maaliskuun alussa.

Taiteellinen johtaja Nina Keitel (vas.) ja toiminnanjohtaja Sanna Gango julkistavat tulevan kesän juhlaohjelmiston maaliskuun alussa.

Lemin musiikkiyhdistyksen hallitus ja juhlien toiminnanjohtaja Sanna Gango kokosivat lauantaina hallituksen ja yhteistyötahot seminaariin, jossa puhuttiin musiikkijuhlien tulevista vuosista.

Hamina Tattoon kanssa vuosia työtä tehnyt toiminnanjohtaja tuntee vapaaehtoispohjalta järjestettävien tapahtumien vahvuudet ja heikkoudet. Lemin musiikkijuhlien yhden vahvuuden hän koki ensi visiitillään viime kesänä: torikonsertin tunnelmassa kaikki oli välitöntä ja läheistä, helposti lähestyttävää. Ja kaiken kruunasi lettujen tuoksu.

Läheisyys ja lemiläisyys ovat kantavia voimia vastakin. Pelkällä lemiläisyleisöllä ei kuitenkaan pärjätä, ja tekijäpuolellekin tarvitaan uutta verta nykyköörin väsyessä. Uutta sisältöäkin on siksi saatava, vaikka peruslinjasta ei lipsuttaisikaan.

Taiteellinen johtaja Nina Keitel esitteli ensi kesän ohjelmarungon, joka on vielä kuukauden päivät salaisuus. Viimeiset viilaukset ja sopimukset tehdään helmikuun aikana. Sen jälkeen selviää, millä lemiläistä ja eteläkarjalaista yleisöä ja kauempaakin tulevia ensi kesänä hemmotellaan.

1 kommentti artikkeliin “Musiikkijuhlat tähtää tulevaisuuteen”

  1. Erkki Lintunen

    Kun kolme vuosikymmentä sitten Lemin Musiikkijuhlia alettiin luotsata Suomen kesätapahtumien kartalle, sanoi eräs pessimisti – Lemin ulkopuolelta – ettei kartalle enää mahdu lisää musiikkijuhlia. Vastasin hänelle, että Kuhmon ja Joroisten välillä on vielä tilaa.

    Viime kesänä totesin, että paikalla oli runsaasti väkeä, eivätkä kaikki olleet lemiläisiä.

    Toiminnanjohtaja Sanna Gangon visio on perusteltu ja oikea. Odotan mielenkiinnolla Nina Keitelin salaisuuden paljastusta! Menestystä!

Kommentointi ei ole käytössä.