Siirry suoraan sisältöön

Eskojen yhteiskuva epäonnistui

Helpompi on vahtia kirppuja kapassa kuin saada kaikki Lemin Esko -tittelin haltijat samaan kuvaan. Se havaittiin sunnuntaina kirkonmäellä.

Olavi Punkka (oik.) on hallitseva Esko, Pentti Pekkanen yksi varhaisimmista Eskoista. Kuvassa myös sivistyslautakunnan puheenjohtaja Tarja Kohonen ja Reino Talka.

Olavi Punkka (oik.) on hallitseva Esko, Pentti Pekkanen yksi varhaisemmista Eskoista. Kuvassa myös sivistyslautakunnan puheenjohtaja Tarja Kohonen ja Reino Talka.

Tarja Kohonen antoi lautakunnan kiitokset Esko-instituutiolle: Eskon tehtävissä olleille ja Helvi Talkalle, joka keksi idean Eskon nimittämisestä. Hän ei päässyt paikalle, mutta puoliso Reino Talka välitti terveiset ja kukkaset.

Mutta ennen kuin oli niin pitkälle päästy, oli pellavapaitaisia kunniakansalaisia haalittu yhteen kuvausta varten.

Ensin saatiin riviin Pirjo Nykänen (vas.), Pentti Pekkanen, Irma Hietamies, Raija Buuri, Leena Halme ja Kaija Lankia. Kuva: Kati Ahonen.

Ensin saatiin riviin Pirjo Nykänen (vas.), Pentti Pekkanen, Irma Hietamies, Raija Buuri, Leena Halme ja Kaija Lankia. Kuva: Kati Ahonen.

Sitten samaan kuvaan yhdessä Raija Buurin kanssa löysivät jaehtivät Matti Huttunen (oik). Anneli Lattu ja hallitseva Esko Olavi Punkka.

Sitten samaan kuvaan yhdessä Raija Buurin kanssa löysivät ja ehtivät Matti Huttunen (oik). Anneli Lattu ja hallitseva Esko Olavi Punkka.

Kahvit oli jo juotu, kun Juha Junnonen ilmestyi paikalle.

Kahvit oli jo juotu, kun Juha Junnonen ilmestyi paikalle.

Aikatauluvaikeudet eivät suinkaan johdu Eskojen huonosta organisointikyvystä, vaan ennen muuta siitä, että monet arvonimen kantajista ahertavat yhteisten asioiden parissa. Musiikkijuhlien aikaan ollaan erityisen kiireisiä, vaikkapa tapahtumien äänittämisen parissa, kuten Juha Junnonen.

Eskoksi nimetyt eivät kuitenkaan ole ainoita yhteiseksi iloksi ahertavia. Tarja Kohonen totesikin, että Eskon valinta on aina visainen juttu, kun hyviä ehdokkaita on ainakin puolenkymmentä.

Olavi Punkka jatkaa Eskona ensi kesään saakka; keväällä lautakunta joutuu tekemään taas ratkaisun.

Tarja Kohonen kävi tervehtimässä Helvi Talkaa Palolakodissa.

Tarja Kohonen kävi tervehtimässä Helvi Talkaa Palolakodissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avainsanat:

1 kommentti artikkeliin “Eskojen yhteiskuva epäonnistui”

  1. Erkki Lintunen

    Terveiseni täältä Värtsilästä Lemin Eskoille (ja Eskottarille. ”Tunnettuja” lemiläisiä! Minäkin sain 19.7.2014 tittelin Värtsilän ”Takoja”. Niinpä jatkan ”vireän Värtsilän” takomista kahdentenakymmenentenä järjestyksessä. Titteli annetaan joka toinen vuosi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *