Siirry suoraan sisältöön

Kuukanniemi haluaa koulunsa

Kuukanniemeläiset haluavat puretun koulun tilalle uuden kuusiluokkaisen koulun. Se tuli selväksi tiistai-illan yleisötilaisuudessa.Kunnan päättäjät kuulivat asiassa kuukanniemeläisiä. Taajaman asukkaiden – nykyisten ja tulevien koululaisten vanhempien – mielipide oli yhtenevä: Kuukanniemessä tarvitaan jatkossakin kuusi koululuokkaa. Kaksi- tai neliluokkainen vaihtoehto ei heidän mielestään tule kyseeseen, oli myös koulun opettajien mielipide.

Koululaisten ohella koululla on merkitystä koko taajaman kehittymiseen ja kehittämiseen. Koulu tarvitaan, jotta Kuukanniemellä olisi jatkosakin vetovoimaa ja kiinteisröjen arvo säilyisi.

Tiistain tilaisuudessa vakuutettiin, että uusi koulu ollaan valmiita lunastamaan kunnallisveroprosentin korotuksella.

Avainsanat:

2 kommenttia artikkeliin “Kuukanniemi haluaa koulunsa”

  1. erkki lintunen

    Kuukanniemeläiset sijoittavat paitsi kiinteistöjensä arvoon myös – ja ennen kaikkea lapsiin ja sitä kautta tulevien polvien hyvinvointiin. Meillä pitää olla varaa kohtuullisen pieniin kouluyksiköihin. Raha ei saa ratkaista päätöksiä aina vain suurempien ja suurempien tuotosten puolesta. Suomalaisen kansantalouden ja kasvatuksen juuret kk:ssa eli kansakoulussa, jonka aikoinaan käyneet ovat tämän maan hyvinvoinnin rakentaneet, ja sitä pitää nykyisen peruskoulun jatkaa.

    Jos koulujen sokea suurentaminen saa jatkua, lapsemme kytketään lopulta robotin päähän tietoja itseensä nielemään. Mutta missä on sitten ihminen?

    Kyselee entinen lemiläinen maailmanmenoa aktiivisesti eläkepäivien joutilaana seuraava kansalainen.

  2. Päivi Pulliainen

    Jos kouluja halutaan nykyisin suurentaa eli pieniä kouluja lakkauttaa, niin miksi Lemin päättäjillä on edes ajatus rakentaa Kuukanniemeen pieni, kahden luokan koulu? Eikö siinä ole vaarana tulevaisuudessa, että sekin lakkautettaisiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *