Siirry suoraan sisältöön

Uutta kirkkoherraa juhlittiin

Pastori Lea Karhinen on nyt virallisesti Lemin kirkkoherra. Se sinetöitiin kätten päällepanolla ja rukouksella kirkossa sunnuntaina.

Toimituksesta vastasivat piispa Seppo Häkkisen ohella kirkkovaltuuston puheenjohtaja Matti Huttunen (oik.), rovasti Paavo Salakka, lääninrovasti Ossi Hjerppe ja rovasti Risto Takkinen. Seurakuntapastori Katariina Äijälä seurasi sivupenkistä.

Toimituksesta vastasivat piispa Seppo Häkkisen ohella kirkkovaltuuston puheenjohtaja Matti Huttunen (oik.), rovasti Paavo Salakka, lääninrovasti Ossi Hjerppe ja rovasti Risto Takkinen. Seurakuntapastori Katariina Äijälä seurasi sivupenkistä.

Lemin seurakunnassa harvinaiseen juhlaan oli saapunut 200 seurakuntalaista ja Lea Karhisen sukulaista ja ystävää. Juhlamessun alussa Mikkelin piispa Seppo Häkkinen muistutti neljästä lupauksesta, jotka kirkkoherran on annettava. Kirkkoherran velvollisuuksiin kuuluu muun muassa vastata siitä, että Jumalan sanaa opetetaan puhtaasti ja sakramentit hoidetaan oikein. Hänen on pidettävä huolta myös siitä, että kaikki tapahtuu hyvässä järjestyksessä.

– Seurakunta on osoittanut suurta luottamusta valitessaan sinut kirkkoherraksi, Häkkinen sanoi Karhiselle ja kehotti tätä luottamaan omiin taittoihinsa ja kykyihinsä.

Kirkkokuoro ja soitinyhtye juhlistivat tilaisuutta.

Kirkkokuoro ja soitinyhtye juhlistivat tilaisuutta.

Lea Karhinen piti saarnan, jonka aiheena oli huolenpito. Hän korosti, että Marttoja ja Marioita tarvitaan molempia; Martan palvelutehtävässä sana on jo muuttunut lihaksi, palvelevaksi rakkaudeksi.

Hän kertoi ottavansa uuden tehtävän vastaansa kiitollisin ja erittäin nöyrin mielin.

 

Seurakunnan lauluryhmä esiintyi kirkon penkissä ehtoollisen aikaan.

Seurakunnan lauluryhmä esiintyi kirkon penkissä ehtoollisen aikaan.

 

Lea Karhinen ja Seppo Häkkinen lukivat Herran siunauksen messun lopuksi.

Lea Karhinen ja Seppo Häkkinen lukivat Herran siunauksen messun lopuksi.

Juhla jatkui seurakuntakodissa, jossa uutta kirkkoherraa evästivät kauemmin tehtävässä olleet. Puheenvuoron käyttivät niin lääninrovasti Ossi Hjerppe Savitaipaleelta että Lemin emerituskirkkoherra Lauri Vaalgamaa. Rautjärven kirkkoherra Ulla Soikkeli saattoi neuvoa kirkkoherran tehtävissä yhdeksän kuukauden kokemuksella. Hän myös toivotti Lea Karhisen tervetulleeksi naiskirkkoherrojen joukkoon.

Mieliinpainuvimmat neuvot antoi rovasti Risto Takkinen Ylöjärveltä. Hän kertoi kolmesta kirjekuoresta, jotka uusi kirkkoherra voi avata sitten, kun arki koittaa ja ongelmat kasaantuvat – yksi kerrallaan numerojärjestyksessä. Ensimmäisessä kirjeessä neuvotaan haukkumaan edeltäjä, toisessa tekemään organisaatiouudistus ja kolmannessa kirjoittamaan kolme kirjettä.

Takkisella oli myös neuvo papin jokapäiväiseen työhön: - Älä ota reunimmaista pullapalaa, se on kuiva!

Takkisella oli myös neuvo papin jokapäiväiseen työhön: – Älä ota reunimmaista

Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Matti Huttuselta ja talouspäällikkö Elvi Sinkolta Lea Karhinen sai kirkon avaimen. Se on samalla avain lemiläisten sydämiin. Huttunen totesi.

Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Matti Huttuselta ja talouspäällikkö Elvi Sinkolta Lea Karhinen sai kirkon avaimen. Se on samalla avain lemiläisten sydämiin. Huttunen totesi.

1 kommentti artikkeliin “Uutta kirkkoherraa juhlittiin”

  1. erkki lintunen

    Toivon sydämeni pohjalta asti Jumalan siunausta Lealle Suomen parhaimman seurakunnan paimenena! Kunpa saisimme jälleen kuulla radiosta entiseen tapaan neliäänistä veisuuta. Luulenpa että Sinulla, Lea, on taitoa toimia sen puolesta. Ympäri Suomen on tämän perinteen ihailijoita. Tiedän tämän 1970-luvulta, ja monet silloiset fanit elävät vielä.

    Jossain kunnanhallituksen tms. pöytäkirjan lehdellä arvellaan, että neliäänisen veisuun perinne alkoi v.1854 !!!!! Siis pöyreitä vuosia eletään!

    Terveisin Erkki L.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *