Siirry suoraan sisältöön

Yhteinen matka suuntaa nyt Lemille

Messu Lemin kirkossa ensi sunnuntaina 16. marraskuuta kello 10 toteutetaan yhdessä Savitaipaleen seurakunnan ja Sanna Pulkkisen johtaman lauluryhmän kanssa.

.Lemin ja Savitaipaleen seurakunnat ovat jatkaneet messuyhteistyötään kuluvana syksynä. Sanna Pulkkisen johtama lauluryhmä on harjoitellut molemmilla paikkakunnilla ja koonnut uudemmasta hengellisestä musiikista koostuvan messukokonaisuuden. Lauluryhmässä on ollut mukana 40 laulajaa, kauimmaiset Lappeenrannasta.
Vapaaehtoisten toimijoiden kautta virinnyt yhteistyö on koettu hyvänä asiana molemmissa seurakunnissa.
– Jumalanpalveluselämän kehittämistä mietitään kirkossa nyt paljon. Mistään muualta en ole kuullut tällaisesta kahden seurakunnan yhteistyöstä, ihastelee Savitaipaleen kirkkoherra Ossi Hjerppe.
– Lauluryhmä on tuonut arvokkaalla tavalla uutta ilmettä jumalanpalveluselämään. Messut ovat saaneet paljon kiitosta seurakuntalaisilta, Hjerppe kuvaa.
Jumalanpalveluselämän kehittäminen on esillä myös Lemin seurakunnassa.
– Iloitsen tästä messusta, sillä se rikastuttaa ja monipuolistaa jumalanpalveluselämää. Toivon tämän kehityssuunnan myös jatkuvan, sanoo Lemin seurakunnan kirkkoherra Lea Karhinen.
Yhteisellä matkalla –messu toteutettiin Savitaipaleen kirkossa marraskuun alussa. Messuun osallistui yli 200 henkilöä. Tulevana sunnuntaina vuorossa on Lemin kirkko. Silloin päivänvirsi lauletaan paikalliseen tapaan äänissä.

Hanna Räsänen koordinoi lauluryhmän toimintaa.

Hanna Räsänen koordinoi lauluryhmän toimintaa.

Lauluryhmän viimeisissä harjoituksissa maanantaina Lemillä laulajat iloitsivat mahdollisuudesta yhdessä seurakunnan kanssa opetella uusia tapoja viettää messua. Ryhmä toivottaa tervetulleeksi kirkkoon sekä perinteisestä messusta pitävät kuin sitä vierastavatkin ihmiset.
– On hienoa, kun entinen ja uusi löytävät sopuisan tavan elää rinnakkain. Molemmilla on oma tärkeä paikkansa seurakunnan elämässä. Ne eivät sulje toisiaan pois vaan täydentävät toisiaan, pohtii ryhmän toimintaa koordinoiva Hanna Räsänen.
Lauluryhmä kevätkauden toiminta jatkuu tammikuussa. Toiminta on avointa kaikille kiinnostuneille.

1 kommentti artikkeliin “Yhteinen matka suuntaa nyt Lemille”

  1. Erkki Lintunen

    Kylläpä tuli mieli iloiseksi Lemin ja Savitaipaleen seurakuntien yhteistyöstä – ja nimenomaan jumalanpalveluksen merkeissä!!! Olette asian ytimessä, kun juuri tällä tavalla elävöitätte seurakuntaelämää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *