Siirry suoraan sisältöön

Seinille mahtui 105 valokuvaa

Valokuvaaja Juha Metso aloitti näyttelynsä ripustuksen Lemin Vanhaan pappilaan. Kahden kerroksen seinille mahtui 105 valokuvaa Venäjältä ja Ukrainasta.

Juha Metso on kuvannut myös presidentti Putinin.

Juha Metso on kuvannut myös presidentti Putinin.

Venäjä lähellä -näyttelyn pohjana ovat hänen kuvansa näyttelijä Ville Haapasalosta kertoviin kirjoihin, mutta mukana Lemin-näyttelyssä on paljon muutakin. Merkittävä osa esille tulevista kuvista on tältä vuodelta, sekä Venäjältä että sodan keskellä elävästä Ukrainasta.

– Kuvat eivät ole olleet missään muualla nähtävillä tätä ennen, Metso kertoo.

Hän on matkustanut ja matkustaa kameransa kanssa Venäjällä ahkerasti. Näyttelyn pystytykseen Lemille hän tuli kuvausreissujensa välissä.

Mukana hänellä oli yli 130 kuvaa, mutta pappilan kahteen kerrokseen niistä mahtui ”vain” 105.

Pappilan alakerta on erityisesti hänen mieleensä näyttelytilana.

– Huoneet ovat korkeat ja valoisat, kiittää hän.

Yläkerran tapetoitujen seinien kanssa hän sanoo tehdyn kompromisseja. Kaikki kuvat eivät siellä olisi olleet edukseen, mutta täyteen nekin seinät tulivat.

Iso ripustusurakka on vielä kesken.

Ripustusapuna on toiminut muiden muassa kunnankamreeri Pentti Pitkänen.

Ripustusapuna on toiminut muiden muassa kunnankamreeri Pentti Pitkänen.

Juha Metson näyttely avautuu keskiviikkona 15. huhtikuuta ja avaa samalla peruskorjatun pappilan yleisölle. Avajaisiin kello 13 saapuu valokuvaajan lisäksi myös Ville Haapasalo -kirjojen kirjoittaja Kauko Röyhkä. Myös Haapasaloa itseään odotetaan.

Lemin näyttely on Juha Metsolle ensimmäinen Etelä-Karjalassa. Venäjä lähellä -näyttely on nähtävillä syyskuun puoliväliin saakka.

Avajaisten kellonaika korjattu uutiseen. Yleisölle ovet avautuvat kello 13, kutsuvieraille tuntia aiemmin.

6 kommenttia artikkeliin “Seinille mahtui 105 valokuvaa”

 1. Huolestunut kuntalainen

  Onko siellä kohta kaikki uudet hienot seinät täynnä reikiä näyttelyn jäljiltä?

 2. Ei ole. Ainuttakaan reikää ei tehdä, vaan kuvat ripustetaan siimoilla laipion rajassa oleviin kiskoihin.

 3. Mikä on osoite Lemin vanhaan pappilaan. ”Ulkopaikkakuntalaisena” olisi kiva löytää perille näyttelyä katsomaan. Tuntuu olevan Lemi maailman napa, kun netistä en etsimisen jälkeenkään löytänyt haulla ”Lemin vanha pappila” tuontaivaallista osoitetietoa.

 4. Hei Maarit ja muut kauempaa tulevat. Osoite on Toukkalantie 5, Lemi. Maailman navassahan täällä iso kive takana ollaan, jopa niin pienessä, että jos kirkonmäelle löytää, niin se on siinä. Kolmen tien ristiltä kun katsoo Jehun kulman ohi, niin jo näkyy mansardikatto 🙂 Jos ei näy, niin sitten joku neuvoo. Kiva kun kiinnostaa.

 5. Lena, Pietari

  Tämä näyttely on mielenkiintoinen venäläisille matkailijoille myös. Mutta Lappeenrannan sivustolta en löytänyt tietoja. Onko Lemi Lappeenrannan lähellä? Onko tieto Lappeenrannassa?

 6. Hei Lena!

  Lemi on lähellä Lappeenrantaa, 23 kilometriä Lappeenrannan keskustasta länteen. En tiedä, miten näyttelyä on Lappeenrannassa mainostettu, Etelä-Saimaa-lehdessä ja muissa Lappeenrannassa ilmestyvissä lehdissä ainakin on ollut.
  Kannattaa tulla Pietaristakin asti katsomaan.

  Kaija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *