Siirry suoraan sisältöön

Jussi Stoor: Elinkeinojen kehittäminen Lemillä tärkeää

Lemin uusi kunnanjohtaja Jussi Stoor tuli perjantaina lähettämään kunnanjohtaja Simo Luukkasen eläkkeelle. Heinäkuussa työt aloittava johtaja uskoo Lemin pärjäävän itsenäisenä, kun elinkeinotoimintaan satsataan.

Jussi Stoorilla on jo talo Lemillä, mutta perjantaina hän tuli vielä vain käymään Sulkavalta.

Jussi Stoorilla on jo talo Lemillä, mutta perjantaina hän tuli vielä vain käymään Sulkavalta.

– Ajatukseni on kehittää kuntaa eteenpäin, en tullut odottamaan kuntaliitosta. Eikä sellaista kuntaliitosselvityksen tulosten perusteella ole näkyvissäkään, hän sanoo.

Edellytykset kunnan kehittämiselle ovat Stoorin mukaan hyvät: sijainti kahden valtatien tuntumassa, lähellä Lappeenrantaa ja Venäjää on eriomainen teollisuuden kehittämiselle.

– Teollisuuden edistämisen aion tarttua. Siihen pitää laittaa paukkuja. Yrittäjien tekemissä tutkimuksissa Lappeenrannan elinkeinoyhtiön toimet eivät ole hyvää arvosanaa saaneet, joten siitä voi päätellä, että jotain on tehtävä. Se ei kuitenkaan merkitse yhteistyön loppumista kokonaan.

Lemin akuutein ongelma, puretun Kuukanniemen koulun korvaaminen tulee uuden johtajan pöydälle heti, kun hän aloittaa työt heinäkuun 20. päivänä. Asia on kuitenkin ehtinyt jo tulla tutuksi.

– Olen tilanteeseen jo perehtynyt. Koulun myötä kunnan talous on notkahtanut, mutta se on yksittäinen tapaus. On kuitenkin hyvä asia, että kunnassa on lapsia, Stoor muistuttaa.

Hän muistaa kolmen vuoden takaisen jutun Helsingin Sanomista, jossa Lemi todettiin Suomen kolmanneksi parhaaksi kunnaksi. Lemin on muutenkin mielenkiintoinen kunta, ja se oli yksi syy kunnanjohtajaksi hakeutumiseen Sulkavan hallintojohtajan paikalta.

– Kunnanjohtajan tehtävät ovat myös kiinnostaneet aina, ja paikka on tuttu, kun olen Lappeenrannasta kotoisin ja sisko on asunut Lemillä. Vaimolla on työpaikka Eksotessa, mistä hän on ollut virkavapaalla nämä Sulkavan vuodet, hän perustelee.

Lappeenrannassa kasvaneena hän on kuullut lemiläisvitsejä, mutta se ei pelottanut ryhtymästä lemiläiseksi. Talokin on jo Toukkalasta ostettu.

– Vielä emme ole päässeet muuttamaan, mutta kesän aikana se tapahtuu.

Simo Luukkasen

elämä muutoksessa

Kunnanjohtaja Simo Luukkaselta on viimeisenä työpäivänä pakko kysyä, miltä nyt tuntuu.

– Kyllä tuntuu. Elämänmuutos on edessä, joutuu miettimään mitä nyt isona tekee, hän vastaa.

Viran jättäminen ei tarkoita vain töiden loppumista, kyseessä on isompi muutos.

– Tämä on ollut enemmänkin elämäntapa.

Konsultin tehtäviä Luukkaselle on ehdoteltu, mutta täysillä hän ei niillekään syty.

– On niitäkin tullut tehdyksi sen verran.

Uusia tuulia on hyvä haistella Savonlinnan-mökillä, jossa askareita riittää. Mutta tänään hän ei vielä Savonlinnan suuntaa, sillä huomenna on edessä reissu Lahteen.

– Siellä on JR1:n perinnetoimikunnan kokous, jossa valitaan toimikunnalle sihteeri.

Kunnanjohtaja Simo Luukkanen ja kunnanjohtaja Jussi Stoor joivat yhdessä ensin mainitun läksiäiskahveja vanhassa pappilassa. Kuva: Pentti Pitkänen.

Kunnanjohtaja Simo Luukkanen ja kunnanjohtaja Jussi Stoor joivat yhdessä ensin mainitun läksiäiskahveja vanhassa pappilassa. Kuva: Pentti Pitkänen.

 

1 kommentti artikkeliin “Jussi Stoor: Elinkeinojen kehittäminen Lemillä tärkeää”

  1. Erkki Lintunen

    Uudelle kunnanjohtajalle menestymisen toivotukseni! Lemi on mahdollisuuksien kunta. Siellä perinteet elävät ja ovat ”uustuotannon” ainesta, mitä tulee erityisesti kulttuurin ja matkailun alaan. Siinä rinnalla uusien löytöjen kautta Lemistä voi tulla mallikunta, ja vanhat vitsit ovat vähissä. Näin tuumailee vanha jäärä, joka nautti Lemillä olosta ja työskentelystä vuosikymmeniä sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *