Siirry suoraan sisältöön

Kolme seurakuntaa yhdistymässä Taipaleeksi

Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakuntien kirkkovaltuustot päättivät yhdistymisestä Taipaleen seurakunnaksi ensi vuoden alusta. Kaikki kolme päätöstä syntyivät äänestäen. Lemillä äänestys oli tiukin mahdollinen, 8-7.

Lemin kirkkovaltuusto tiistain kokouksessaan.

Lemin kirkkovaltuustossa kahdeksan henkeä kannatti yhdistymistä.

Yhdistymisen puolesta äänestivät kirkkovaltuuston puheenjohtaja Olavi Pikkarainen ja jäsenet Matti Huttunen, Esko Buuri, Teemu Kemppainen, Anneli Lattu, Markku Pesari, Seija Tapanainen ja Paula Tuomi.

Omana seurakuntana olisivat halunneet jatkaa Anu Karhu, Eija Kuitto, Ritva Laurikainen. Lasse Lehtimäki, Mikko Muukka, Jukka Rasa ja Vesa Värtö.

Anu Karhu jätti valtuuston päätökseen eriävän mielipiteensä, joka koskee yhdistymisesityksen valmistelun puutteita.

Samaan aikaan äänestettiin myös Savitaipaleella ja Taipalsaarella,. Yhdistymishaluiset voittivat Taipalsaarella äänin 13-4 ja Savitaipaleella äänin 9-6.

Tarkkaan ottaen valtuustot päättivät tehdä kirkkohallitukselle aloitteen seurakuntajaon muuttamiseksi siten, että Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakunnat lakkautetaan ja näistä seurakunnista muodostetaan 1.1.2019 alkaen yksi seurakunta, jonka nimeksi tulee Taipaleen seurakunta ja jonka pääkirkkona toimii Savitaipaleen kirkko.

Yhdistysmissuunnitelman mukaan Taipaleen seurakunnan kirkkoherraksi nimetään Lemin kirkkoherra Lea Karhinen.

 

1 kommentti artikkeliin “Kolme seurakuntaa yhdistymässä Taipaleeksi”

  1. Leo Suomalainen

    Kannattaisikohan tehtailla vähän erimuoisia kanteluita ja lähettää niitä Mikkeliin eri allekirjoituksin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *