Siirry suoraan sisältöön

Seurakuntaliitosta vastustetaan taas adressilla

Kirkkohallitukselle kootaan adressia, jolla vedotaan itsenäisen Lemin seurakunnan puolesta. Velatonta seurakuntaa ei haluta maksamaan kahden miljoonan euron velkaa, joka Taipaleen seurakunnalla valmiiksi olisi.

kuuset6

Itsenäisyys, perinteet ja riippumattomuus ovat itseisarvoja, joiden jatkumisen adressin laatijat ja allekirjoittajat haluavat taata. Lemillä on aiemmin kerätty adressi seurakunnan itsenäisyyden puolesta. Kannanottoa ei silloin kuultu, eikä seurakuntalaisille ole riittävällä tavalla tiedotettu liitoksen vaikutuksista, uudessa adressissa todetaan.

—Tällä vetoomuksella tuomme kantamme esiin uudelleen ja haluamme vaikuttaa asiaan viimeiseen mahdollisuuteen saakka. Toivomme, että kirkossamme päätökset tehtäisiin seurakuntalaisia kuunnellen eikä pelkästään talouden ja hallinnon ehdoilla. Mielestämme seurakunta on ennen kaikkea ihmisten yhteisö, adressissa todetaan.

Paperiversion voi allekirjoittaa Lemin terveysasemalla, kirjaston lukusalissa, Kuukanniemen Salessa ja Kouvon baarissa. Listoja on myös muutamilla seurakunnan luottamushenkilöillä ja muuallakin pitäjällä.

Facebookissa on ryhmä Pelasta Lemin seurakunta, joka myös jakaa adressiasiaa. Ryhmällä on liki sata tykkääjää. Pelasta Lemin seurakunta -ryhmä laittoi adressin maailmalle viime sunnuntaina. Allekirjoituksia oli keskiviikkoiltana yli 70 netissä, ja kylillä tiettävästi on kerätty jo yli sata nimeä.

Verkkoadressin ovat allekirjoittaneet muiden muassa Lemin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Veli-Pekka Okko ja kunnanjohtaja Jussi Stoor.

Nettiversio teksteineen löytyy täältä.

 

1 kommentti artikkeliin “Seurakuntaliitosta vastustetaan taas adressilla”

  1. Matti Tapanainen

    Kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtajakin on allekirjoittanut vetoomuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *