Siirry suoraan sisältöön

Säkkijärven Hämäläiset ovat nyt kirjassa

Teksti Paula Penttilä

Säkkijärvi-juhlien yhteydessä lauantaina 8. kesäkuuta julkistettiin uusi sukukirja runsaan sukulaisjoukon läsnä ollessa. Pauli Peltola oli saanut mittavan prosessin Ylähämeen ja Nisalahden Hämäläisistä päätökseen.

Täydellisiä ja kaikkia suvun jäseniä koskevia tietoja ei kirjassa tietenkään ole, koska sukutaulut koostuvat niistä tiedoista, mitkä kirjan tekijä oli saanut käyttöönsä. Toki sukutauluja voidaan lisätä ja täydentää. Kirja on kovakantinen, A4-kokoa, ja siinä on 271 sivua jä se käsittää 130 valokuvaa.

Kirjan julkistamistilaisuuden Artjärven Vuorenmäen ala-asteella avasi Pauli Peltola, joka kertoi avauspuheenvuorossaan olevansa yllättynyt paikalla olevien määrästä. Aluksi hän selvitti kirjan kustannuksia ja sen myyntiä. Nyt paikalla olleet saivat tilaisuuden jälkeen lunastaa tilaamansa kirjan/kirjat Erja Peltolalta.

Pauli Peltola vei tämän jälkeen kuulijansa suvun alkutaipaleelle niin Ylähämeessä kuin Nisalahdessa. Hän kertoi myös sen myöhemmistä historiallisista vaiheista.

Kirjan julkistamistilaisuuteen Säkkijärvi-säätiön tervehdyksen toi puheenjohtaja Pekka Tommiska. Hänen mukaansa kirja on samaa hyvää tyyliä kuin Karvalan Peltolan sukukirja, ja että historiaan on paneuduttu. Hän toivoi, että kirja menee hyvin kaupaksi.

Samalla hän luovutti Pauli Peltolalle lahjakirjeen. Tämä kiitti säätiötä ja kertoi saaneensa aikanaan säätiöltä opiskelustipendin ja sen merkityksestä. Samalla hän luovutti säätiölle kirjan.

Puheenvuorojen jälkeen oli muistelujen ja keskustelujen aika. Mukana oli myös Savitaipaleelle ja muuanne Lappeenrannan seudulle asettuneita suvun jäseniä. – P.P.

1 kommentti artikkeliin “Säkkijärven Hämäläiset ovat nyt kirjassa”

 1. Anu Seppänen

  Hei!

  Poikani isoäiti oli Toini Hämäläinen, Mikko Hämäläisen (18.8.1890- 30.3.1955) tytär. Muistaakseni Nisalahdesta.

  Käsittääkö Säkkijärven Hämäläiset-kirja heidän sukunsa?

  Voiko kirjan saada jostakin ja paljonko se maksaa?

  yst. terv. Anu Seppänen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *