Siirry suoraan sisältöön

Lemi sai uuden maamerkin – ja kansainvälistä mainetta

Maailman metallipääkaupunki Lemi on saanut uuden maamerkin. Kunnantalon puistoon on pystytetty Capital of Metal Lemi -laatta.

Tiistaiaamuna se tarvitsi vielä tukea jalustasementin kuivuessa.

Tiistaiaamuna se tarvitsi vielä tukea jalustasementin kuivuessa.

Laatan edessä sopii metallimusiikkidiggareiden ja -pyhiinvaeltajien ottaa selfieitä todistakseen käyneensä metallin pyhällä maalla.

Keskiviikkona maamerkki ja koko Lemi on kansainvälisen huomion keskipisteessä. Silloin 16 ulkomaista nuorta toimittajaa ja mediavaikuttajaa saapuu metallipääkaupunkiin ulkominisiteriön thisisFINLAND Foreign Correspondents’ Programme -koulutusohjelman tuomina.

Kolmeviikkoiseen koulutusjaksoon osaa ottavat journalistit ovat kaikki Euroopan ulkopuolelta: Brasiliasta, Egyptistä, Etelä-Afrikasta, Etelä-Koreasta, Intiasta, Japanista, Keniasta, Kiinasta, Kolumbiasta, Libanonista, Meksikosta, Nigeriasta, Perusta, Singaporesta, Thaimaasta ja Yhdysvalloista. Helsingissä järjestettävän ohjelman ohella he ovat viime viikolla viettäneet päivän Porvoossa. Tänään he tulevat Lappeenrantaan ja huomenna Lemille.

Capital of Metal -kisan, jonka Lemi voitti, syntyi ulkoministeriön aloitteesta.

Journamlistikoulutuksesta tarkemmin ulkoministeriön sivuilla.

1 kommentti artikkeliin “Lemi sai uuden maamerkin – ja kansainvälistä mainetta”

  1. erkki lintunen

    Melkoinen kulttuuri”kaupunki” tämä Lemi!!! Särä – virsilaulu – musiikkijuhla – metallisoitto. Toivottavasti niiden välillä vallitsee sopusointuinen yhteys: summa summarum. Erilaisuus täydentää kokonaisuutta. Lemiä arvostetltiin joskus – ainakin vielä 1970-luvullla vanhoilliseksi paikkakunnaksi. Nyt voi sanoa, että vanha ja uusi -vanhat ja nuoret – viihtyvät hyvin karjalaisessa hyväntuulen ilmassa.

    Joskus v. 1972 akateemikko Kustaa Vilkuna kehotti lemiläisiä – olin silloin paikalla kuulemassa – pitäkää virsilaulu ja särä rinnakkain ja yhdessä. Tähän nyt myös nuorten esille nostama metalli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *