Siirry suoraan sisältöön

Lemin 211 vuotta itsenäisenä seurakuntana päättyy tänään

15. tammikuuta 1807 Venäjän keisari Aleksanteri I päätti Lemin seurakunnan erottamisesta Taipalsaaren seurakunnasta. ”Olkoon niin! Aleksanteri”, allekirjoitti hän päätöksen Lemin seurakunnan itsenäistymisestä.

Lemin nykyinen kirkko on seurakunnan kolmas kirkko vuodelta 1786.

Lemin nykyinen kirkko on lemiäisten kolmas kirkko, itsenäistä seurakuntaakin vanhempi eli vuodelta 1786.

23. tammikuuta 2018 Lemin seurakunnan kirkkovaltuusto päätti yhden äänen enemmistöllä, että Lemin seurakunnasta tulee osa uutta Taipaleen seurakuntaa yhdessä Taipalsaaren ja Savitaipaleen seurakuntien kanssa.

Kirkkohallitus vahvisti päätöksen 27. maaliskuuta 2018.

Itsenäisen Lemin seurakunnan toiminta alkoi syyskuussa 1807 ja se päättyy tänään 31.12.2018. Huomenna, uudenvuodenpäivänä on Taipaleen seurakunnan ensimmäinen päivä.

Uuuden seurakunnan ensimmäinen tapahtuma on sanajumalanpalvelus Keskisenpään kodalla kello 12. Taipaleen seurakunnan juhlamessu pidetään Savitaipaleen kirkossa loppiaisena 6. tammikuuta.

Lähteet: Lemin historia, 2009, ja Lemin seurakunnan verkkosivut.

1 kommentti artikkeliin “Lemin 211 vuotta itsenäisenä seurakuntana päättyy tänään”

  1. Surullista niin surullista. Kylän raitilla kulkiessa on saanut paljon kuulla miten surullisia ihmiset ovat tästä päätöksestä, joka ei pohjaudu mihinkään. Hämmentävää seurata uuden seurakunnan aloitusta ilman talousarviota ja toimintasuunnitelmaa. Liitoksen puolesta äänestäneet luottamushenkilöt eivät ole saattaneet lemiläisten perinteiden säilymistä järjestelytoimikunnan kirjattavaksi, he uskovat että kaikki muuttuu paremmaksi, onhan kirkkoherra näin luvannut lemiläisille. Mitähän Mseovirasto sanoisi viranhaltijoiden toiminnasta, kirkon korjaamaton katto jne.Kirkko on suojeltu, kohde joka on pidettävä kunnossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *