Siirry suoraan sisältöön

Seurakuntatalon kohtalo yhä epäselvä

Taipaleen seurakunnassa on kaavailtu Lemin seurakuntatalon väistötiloiksi talon pihaan sijoitettavaa elementtirakennusta. Kirkkoneuvosto päätti lykätä päätöksentekoa ja palautti asian valmisteluun.

Seurakuntalo on ollut pääosin tyhjillään jo noin puoli vuotta.

Seurakuntalo on ollut pääosin tyhjillään jo liki puoli vuotta.

Kerhotilat siirrettiin Vainikkalantien vanhustentaloille, mutta ne osoittautuivat liian ahtaiksi ja ilmastoinniltaan riittämättömäksi. Ilman tiloja ovat olleet myös lähetystyö ja diakonia.

Talouspäällikön pyynöstä seurakuntamestari on kartoittanut mahdollisuutta hankkia talon tontille vuokraamalla elementtirakennus. Siihen tulisivat tilat kerhoille ja lähetystyölle sekä sosiaalitilat hautausmaan työntekijöille, keittiö ja salitila, joka soveltuisi esimerkiksi pieniin muistotilaisuuksiin.

Kirkkoneuvosto ei vielä ollut valmis valtuuttamaan talouspäällikköä ja vastaavaa seurakuntamestaria kilpailuttamaan sopivia elementtiratkaisuja, vaan palautti äänestyksen jälkeen asian lisävalmisteluun.

Talouspäällikkö huolehtii seurakunratalon irtaimistosta ja sen mahdollisesta myynnistä. Talon lämmityksiä ei voi katkaista ennen kuin vuokralainen on muuttanut pois kiinteistöstä.

Kellotapuli vaatii

remonttia

Kellotapulin luukkujen uusiminen ja kellonsoittojärjestelmän automatusointi eivät riitä toimiksi tapulin kuntoon saattamiseen, on seurakunnan kiinteistöstrategiatyöryhmä todennut. Tapulin rakenteiden kunto edellyttää rakennuksen laajempaa kunnostusta.

Kirkossa sakastin ja vessatilojen rakenteita on kesän lopulla avattu ja eristeitä vaihdettu.

Katariina Äijälä

irtisanoutui

Virkavapaalla ollut Lemin seurakunnan seurakuntapastorina toiminut Katariina Äijälä on sanoutunut irti virastaan. Äijälän sijaisena toiminut pastori Tapio Kilpiä hoitaa Taipaleen seurakunnan III seurakuntapastorin virkaa vuoden loppuun saakka.

Kirkkoneuvosto päätti, että virka täytetään 1.1.2020 alkaen ja pyytää tuomiokapitulia julistamaan viran haettavaksi. Hakijoiden haastatteluryhmään kirkkoneuvosto valitsi kirkkoherra Lea Karhisen, Samuli Kurkaan, Olavi Pikkaraisen, Hanna Kuivasen ja Merja Paatoksen. Haastattelijat antavat hakijoista lausunnon kirkkoneuvostolle.

Katariina Äijälän lähtökahvit juodaan Lemin kotiseutumuseolla lokakuun 20. päivänä.

 

 

2 kommenttia artikkeliin “Seurakuntatalon kohtalo yhä epäselvä”

  1. Kirkkoneuvosto teki srk talon kiinnilaittopäätöksen maaliskuussa, ehkä vähän puutteellisilla tiedoilla, olisi pitänyt olla faktaa paperilla, mutta neuvosto uskoi kun uskoteltiin viranomaisten käskyn tulevan. Talosta ei ole olemassa terveystarkastajan, aluehallintoviraston eikä museoviranomaisten lausuntoa. Talossa on sisäilmaongelmia, jotka on normaaleita vanhan rakennuksen ongelmia, mutta rakennus ei ole homeessa. Raklamentin rakennetutkimukset on talosta ainut asiakirja sekä toukokuussa avilta saaatu ohjeistus, jossa kehoitetaan seurakuntaa valvomaan omaa päätöstään. Talostahan pitäisi tehdä ulkopuolisen selvitys talon korjauksesta sekä uuden rakentamisesta, jotta päättäjät voisivat tehdä seuraavan ratkaisun asiaan. Eli siis taloahan saisi käyttää, jos neuvosto kumoaisi tämän päätösen. Toki seurakuntalaiset ovat odottaneet, miten asia etenee, mutta taitaa edetä yhtä hitaasti kuin viime vuoden tilinpäätöskin.

  2. Riitta Kärmeniemi

    Kirkkoneuvosto ei ollut yksimielinen,museovirasto sanoo,että rakennus on suojeltava kohde.Talon sisäilmaongelmat johtunevat koneellisesta ilmastoinnista ja poistunevat kun se suljetaan ja ikkunat avataan.Näin on minulle kertonut insinööri joka tietää talon taustan.Toivon,että lemiläiset haluavat säilyttää edes palan omaa historiaansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *