Siirry suoraan sisältöön

Seurakuntatalolle haetaan purkulupaa – uusi mukaan suunnitelmiin

Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuusto on päättänyt, että Lemin seurakuntatalo puretaan. Uuden seurakuntatalon rakentaminen otettiin mukaan kiinteistösuunnitelmaan.

Seurakuntalo on ollut poissa käytöstä viime keväästä lähtien.

Seurakuntalo on ollut poissa käytöstä viime keväästä lähtien.

Kirkkovaltuusto päätti, että purkulupaa haetaan Lemin kunnalta alkavan vuoden alkupuolella. Jos lupa saadaan, talo puretaan.

Uuden seurakuntatalon rakentaminen ei ollut mukana seurakunnan kiinteistöstrategiatyöryhmän valmistelemassa kiinteistöstrategiassa vuosille 2020-2030. Kirkkovaltuustossa se kuitenkin lisättiin kiireellisempien investointien joukkoon Anu Karhun esityksestä. Kiireellisempiin, viiden vuoden sisään tehtäviin investointeihin lisättiin myös Ritva Laurikaisen esittämänä Lemin kirkon ulkomaalaus.

Lemin tilit viimein

valmiiksi

Lemin seurakunnan viime vuoden (2018) talousarvion lisäykset saivat nyt kirkkovaltuuston hyväksynnän. Saimoin nyt hyväksyttävänä oli vuoden 2018 tilinpäätös. Kirkkovaltuusto hyväksyi tilinpäätöksen, joka osoitti 95.935,44 euroa alijäämää.

Taipalsaaren seurakunnan tilinpäätöksessä vuodelta 2018 alijäämää oli 85.495,15 euroa, ja Savitaipaleen seurakunnan tilinpäätöksessä 73.386,48 euroa.

Vuoden 2020 budjetti

alijäämäinen

Taipaleen seurakunnan tämän vuoden (2019) talousarvioon valtuusto myönsi 31.245 euron lisämäärärahan. Kyseessä on kiinteistöjen hoitoon tarvituista määrärahoista, jotka budjettia tehtäessä oli jäänyt huomioon ottamatta.

Myös tulevan vuoden 2020 budjetti sai kirkkovaltuuston hyväksynnän. Siinä käyttötalouden ulkoiset menot ovat 2,7 miljoonaa euroa ja tulot 0,6 miljoonaa euroa. Tulos on 149.000 euroa alijäämäinen.

Investointeihin on varattu 0,6 miljoonaa euroa.

 

1 kommentti artikkeliin “Seurakuntatalolle haetaan purkulupaa – uusi mukaan suunnitelmiin”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *