Siirry suoraan sisältöön

Neuvosto päätti uudestaan seurakuntalon myynnistä

Taipaleen kirkkoneuvosto päätti uudemman kerran myydä Lemin seurakuntatalon nettihuutokaupalla todettuaan ensin, että edellisessä kokouksessa tehty päätös syntyi virheellisessä järjestyksessä.

Kirkkoneuvosto päätti uudemman kerran laittaa Lemin seurakuntatalon myyntiin.

Kirkkoneuvosto päätti uudemman kerran laittaa Lemin seurakuntatalo myyntiin.

Tälläkin kertaa myyntipäätös syntyi äänestyksen myötä, nyt äänin 8–4. Anu Karhu, Juha Mielikäinen, Elma Mikkola ja Leo Peuha olivat nyt tapahtuvaa myyntiä vastaan, muut paikalla olleet äänestivät sen puolesta. Osmo Laine Taipalsaarelta ei ollut paikalla.

Anu Karhu oli esittänyt, että huutokaupassa talon lähtöhinnaksi asetetaan sen tasearvo 160.000 euroa. (Tasearvoa pienempi kauppasumma merkitsisi seurakunnan tilinpidossa tappiota.)

Karhun esitystä ei kannatettu, sen sijaan Elma Mikkolan esitys myyntipäätöksen tekemisestä vasta sen jälkeen, kun kirkkoneuvoston marraskuussa päättämät kustannusvertailut on tehty ja käsitelty neuvostossa. Tämä esitys hävisi äänestyksen.

Sekä Anu Karhu että Elma Mikkola jättivät pöytäkirjaan eriävät mielipiteensä. Karhu toteaa, että myyntipäätös on kiinteistöstraregian vastainen, ja seurakunnan olisi pidettävä rakennus kunnossa. Viranhaltijat eivät noudata tehtyjä päätöksiä.

Mikkola katsoo, että ennen myyntiä olisi selvitettävä kaikki vaihtoehdot ja niiden kustannukset kunnolla; nyt peruskorjauksen ja uuden talon rakentamisen kustannukset on arvioitu varsin ylimalkaisesti.

1 kommentti artikkeliin “Neuvosto päätti uudestaan seurakuntalon myynnistä”

  1. Riitta Kärmeniemi

    Jos seurakuntalo on todettu sisäilmaongelmaiseksi on mielestäni moraalitonta lähteä sitä edes myymään.Pienellä korjauksella seurakuntatalo saadaan kuntalaisten käyttöön ja jotta seurakunnan toiminta saadaan edes eläväksi tuon seurakuntalon säilyttäminen on ehdoton vaatimus.Tuosta mynnistä on lähtenyt valitus jonka aikana mielestäni ei edes saa tehdä mitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *