Siirry suoraan sisältöön

Valtuusto päättää kunnantalon kaupasta

Lemin kunnanvaltuusto pitää maanantaina kokouksen, jonka esityslistalla on muun muassa vanhan kunnantalon myynti.

Kunnantalo oli myytävänä nettihuutokaupassa.

Kunnantalo oli myytävänä nettihuutokaupassa.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunnantalo myytäisiin siitä parhaan tarjouksen tehneelle T. Kiljunen Kinteistöt Oy:lle 10.000 eurolla.

Kyseessä on vain rakennuksen myynti. Mikäli kunnanvaltuusto hyväksyy esitetyn rakennuksen myynnin, neuvotellaan ostajan kanssa laadittavasta tontin vuokrasopimuksen sisällöstä.

T. Kiljunen Kiinteistöt Oy on esittänyt liiketoimintasuunnitelman, jonka mukaan on tarkoitus pyrkiä kunnostamaan rakennus käyttökuntoon yhdessä Museoviraston kanssa. Koneellinen ilmanvaihto poistetaan ja rakennukseen palautetaan painovoimainen ilmanvaihto.

Rakennuksessa voisi kunnostuksen jälkeen olla toimistotiloja, liiketiloja, harrastustiloja tai asuintiloja. Tilojen käyttö tarkentuu remontin jälkeen olevan kysynnän mukaan.

Liiketoimintasuunnitelman mukaan myös kesätorin pitäminen tontilla voi jatkua.
Onko kyse kannattavasta liiketoiminnasta vai kotiseututeosta, yrittäjä Tuomas Kiljunen?

– Vähän molemmista. On pakkokin uskoa hankkeen kannattavuuteen, kun olen tarjouksen tehnyt. Mutta on kyseessä myös jonkinlainen kotiseututeko: eihän sata vuotta vanhaa rakennusta voi päästää ränsistymään, vaan se pitää säästää ja säilyttää.

Kiljunen uskoo, että talo saadaan kuntoon ja takaisin hyötykäyttöön, kun sen suurin pilaaja koneellinen ilmastointi puretaan ja palataan vanhaan painovoimaiseen.

Kunnan arkisto on edelleen rakennuksessa. Sen siirtämisellä ei Kiljusen mukaan ole kiire kauppojen syntymisen jälkeekään.

Jos kunnanvaltuusto hyväksyy myynnin ja kauppa saa lainvoiman alkusyksystä, voisi remontti alkaa sen jällkeen. Tuomas Kiljunen ei kuitenkaan lupaa mitään näkyvää tämän vuoden puolella.

– Suunnitteluun menee aikansa, ja sitä on tehtävä yhdessä Museoviraston kanssa, hän toteaa.

1 kommentti artikkeliin “Valtuusto päättää kunnantalon kaupasta”

  1. Markku Nikunen

    Hienoa, että tuhansien muistojen kunnantupa saa uuden mahdollisuuden. Muistelen lämmöllä papinhiihtoja 50-luvulla Kiljusen pellolla. Kunnantuvan kilpailukeskuksessa oli kilpailijoille tarjolla ihanaa kuumaa mehua.
    Painovoimaisen ilmanvaihdon palauttaminen on varmasti oikea ratkaisu.
    On ehkä väärin sanoa, että koneellinen ilmastointi sinänsä pilaisi rakennuksia, mutta sen avulla pilaaminen onnistuu, jos ilmastointi ’säästösyistä’ suljetaan. Ilmaa pitää vaihtaa, jotta rakennus pysyy terveenä! Olisi pysynyt seurakuntatalokin?!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *