Siirry suoraan sisältöön

”Seurakuntatalon korjauskustannukset selvitetty”

Lemin Kirjava kysyi Taipaleen seurakunnan talouspäällikkö Tiina Lavikalta tarkennuksia Etelä-Saimaan printtilehdessä tiistaina 27.10. olleeseen uutiseen, joka koski Lemi seurakuntaloa ja kellotapulia. Tiina Lavikka vastaa näin:

 

Lemin seurakuntatalo on ollut käyttökiellossa jo puolitoista vuotta.

Lemin seurakuntatalo on ollut käyttökiellossa jo puolitoista vuotta.

 

– Tarkempi selvitys Lemin seurakuntatalon peruskorjauksen kustannuksista on valmistunut ja se käsitellään myöhemmin kirkkoneuvostossa kun purkaminen on seuraavan kerran käsittelyssä.

Onko talo homevaurioinen? Onko se nyt kiinni ollessaan päässyt niin huonoon kuntoon? (Luulin, että talo suljettiin sisäimaongelmien takia, ei homevaurioiden.)

– Etelä-Saimaan jutussa oli käytetty home-sanaa, mutta pääasiassa rakennus on käyttökiellossa sisäilmaongelmien vuoksi. Tutkimuksissa toki on löytynyt myös pieniä määriä hometta, mutta se ei ole seurakuntatalon keskeinen ongelma. Käyttökielto ei ole merkittävästi huonontanut rakennuksen kuntoa, koska ei ole täysin kylmillään.

Eikö tapulin korjaukseen ole jo Kirkkohallituksen lupa? Myönsihän se jo Lemin seurakunnalle avustuksenkin siihen tarkoitukseen; määräaika korjaustoimiin taisi vain mennä jo umpeeen. Tarvitaanko samasta asiasta uusi lupa?

– Kellotapulin korjauksen suunnitelmat täytyy hyväksyttää uudelleen Kirkkohallituksella, koska nykyiset korjaussuunnitelmat ovat Lemin seurakunnan aikaisia laajemmat. Tämä johtuu osittain siitä, että kellotapulin kunto ei sallinut alkuperäisten suunnitelmien toteutusta sellaisenaan ja muutenkin käytettävyyttä haluttiin parantaa. Koska kyseessä on yli 50 vuotta sitten käyttöön otettu kirkollinen rakennus ja Museovirasto katsoo että kyseessä on oleellinen muutos, suunnitelmat täytyy hyväksyttää Kirkkohallituksessa.


 

1 kommentti artikkeliin “”Seurakuntatalon korjauskustannukset selvitetty””

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *