Siirry suoraan sisältöön

Tapulille korjaaja, uudelle seurakuntatalolle tilatyöryhmä

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto valitsi Lemin kellotapulille urakoitsijan ja perusti työryhmän selvittämään uuden seurakuntatalon tilantarvetta.

Kellotapulin korjaus ja kylmiön uusinta maksavat yhteensä runsaat 200 000 euroa.

Kellotapulin korjaamisesta oli jätetty neljä tarjousta. Kirkkovaltuusto valitsi korjaajaksi savitaipalelaisen Maalaus Tikka Oy:n. Tarjouksen loppusumma on 172.860,96 euroa, mikä sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Korjauksen yhteydessä uusitaan myös tapulin alakerrassa oleva vainajien säilytyskylmö ja siirretään se toiseen kohtaan. Kirkkoneuvosto hyväksyi uusimista koskevan ainoan tarjouksen, jonka teki Hermetel Oy. Arvonlisäverollinen urakkahinta on 31.124,00 euroa.

Lemin seurakuntatalon purkamisesta ja uuden rakentamisesta seurakunta on maaliskuussa neuvotellut Lemin kunnan, ELY-keskuksen ja Etelä-Karjalan museon kanssa. Keskustelujen lopputuloksena oli, ettäpurkuluvan edellytyksenä on uuden rakennuksen suunnitteleminen nykyisen tilalle. Uuden rakennuksen täytyy sopia ympäristöönsä ja noudattaa kaavaa.

Seurakuntatalo voidaan purkaa, jos uusi sopeutuu suojeltuun kylämaisemaan, kävi ilmi neuvotteluissa.

Uudisrakennuksen tilantarvetta on toistaiseksi kartoitettu vain lapsi- ja nuorisotyön tarpeiden mukaan. Kirkkoneuvosto perusti nyt perustaa työryhmän selvittämään kaikkia tilatarpeita. Työryhmään valittiin talouspäällikkö Tiina Lavikan lisäksi Hannu Hakonen, Jukka Hirvi, Anu Karhu ja Teemu Kemppainen. Lisäksi Lemin kirkkopiirin työntekijät valitsevat keskuudestaan jäsenen työryhmään.

Selvityksen pohjalta tehdään talon suunnitelma. Kartoituksen tulee olla valmis lokakuun 2021 loppuun mennessä. Sen jälkeen kirkkoneuvosto valitsee talolle suunnittelijan.

Juttua korjattu 19.5.kello 9.20. Korjattu kellotapulin remonttihintaan puuttuva numero.

1 kommentti artikkeliin “Tapulille korjaaja, uudelle seurakuntatalolle tilatyöryhmä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *