Siirry suoraan sisältöön

Lemin kirkkokuoro 130-vuotias, osa 2

Lemin kikkouoron neliäänistä veisuuta on tallennettu levylle ensimmäisen kerran 1973. Viimeisin kokoelma-CD julkaistiin vuonna 2019.

Kuoro 100-vuotisjuhlassa vuonna 1991.

Virsivihko, eli painettu kokoelma neliäänisiä virsisovituksia on kovassa käytössä kirkkokuorolaisilla. Uusittuja kokoelmia on seurakunta painattanut ainakin neljä erilaista.

110-vuotias kuoro vuonna 2001.

Kuoro on kanttorin johdolla harjoitellut vuosien kuluessa äänivirsiä sekä eritasoisia lauluesityksiä kirkonmeininkeihin ja myös esitettäväksi esimerkiksi siunaustilaisuuksissa, syntymäpäiväjuhlissa tai vanhusten ilahduttamiseen.

Onpas Lemiltä kuultu useita radio- ja televisiojumalanpalveluksiakin.

Kuoro vuonna 2019.

Laululeirejä ja yhteisiä esiintymisiä on järjestetty mm. Etelä-Karjalan kirkkomusiikkipiirin kuorojen kanssa. Myös valtakunnallisille kirkkolaulujuhlille on osallistuttu. Joskus on matkattu jopa ulkomaille asti laulamaan.

Lemin kirkkokuoron harjoitusilta on torstaisin klo 18-19.30 joko kirkossa tai seurakunnan väistötiloissa kunnan parakissa. Iloisen kanttorimme Jonna Imeläisen johdolla äänenavaukset ja vartaloa notkeuttavat liikkeet menevät usein nauruksi. Se on muuten ovela tapa rentouttaa naurulihaksia.

Kuoron nykyinen vahvuus on 14 laulajaa. Niin, että mukaan mahtuu.

Kuoro vuonna 2019.Tämän artikkelin ovat koonneet kuorolaiset Ritva Virtanen (kuorossa yli 50 vuotta) ja Anneli Lattu (kuorossa 10 vuotta). Lähteinä Erkki Lintunen: Lemin kirkkolaulu ja kuoron toimintakertomukset.

Artikkelin ensimmäinen osa löytyy täältä.

JUHLA LOKAKUUSSA

Lemin kirkkokuoro täyttää maanantaina 7.6.2021 130 vuotta. Kirkkokuoro on yksi Suomen vanhimmista edelleen toimivista kirkkokuoroista. 

Koronan vuoksi kuoron juhlallisuudet on valitettavasti jouduttu siirtämään syksyyn. 

Taipaleen seurakunnassa kirkkokuoroa juhlitaan sunnuntaina 31.10.2021 Lemin kirkossa klo 10 alkavassa juhlamessussa. Messun jälkeen on kahvitarjoilu ja myöhemmin samana päivänä on luvassa juhlakonsertti. 

Toimituksen jälkikirjoitus:

Yleisön pyynnöstä Lemin Kirjava kehottaa tunnistamaan historiikkikuvien henkilöitä ja kertomaan tunnistuksista muillekin artikkelien kommenttiosiossa.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *