Siirry suoraan sisältöön

”Lemin seurakunta itsenäiseksi”

Lemin seurakunta on saatava itsenäiseksi, kirjoittaa Riitta Kärmeniemi.

Lemin seurakunnalla meni itsenäisenä paremmin kuin nyt, Riitta Kärmeniemi kirjoittaa.

Lemin seurakunta pitää saada ehdottomasti itsenäiseksi seurakunnaksi takaisin. Olen huomannut,että seurakuntatalon kuin myös kellotapulin korjaukset ovat täysin retuperällä. Kun Lemi oli itsenäinen seurakunta, ihmiset kävivät ahkerasti kirkossa ja olivat yhtenäisiä,n yt liitoksen myötä tuo on hävinnyt.

Miksi on pilattu omillaan toimeen tullut Lemin seurakunta ja kenen aloitteesta? Seurakuntalaiset pitivät huolta niin henkisestä kuin taloudellisesta hyvinvoinnista, jota ei nyt ole.

Kellotapulin korjauksesta pitää kysyä ehdottomasti neuvoa museovirastolta ja ottaa tehtävän tekemiseen ammattilaiset. Kaverin kaverille ei sitä jätetä tärveltäväksi. Lemin seurakunta nousee vielä arvoiseensa kunniaan itsenäisenä seurakuntana.

Riitta Kärmeniemi

Lappeenranta

3 kommenttia artikkeliin “”Lemin seurakunta itsenäiseksi””

 1. Riitta Kärmeniemi

  Lisään tähän vielä sellaisen,että jos on tehty sopimus ja sitä ei toinen puoli noudata,sopimus voidaan purkaa.

 2. Olen samaa mieltä, en ymmärrä mikä mielenhäiriö sai seurakunnan liittymään näihin ahneisiin naapureihin.Erotkaa ennenkuin lisää harmia tulee ja tuhotaan loputkin Lemin seurakunnasta. On surullista katsoa kuinka kaikki rapistuu Lemillä, hautausmaa, kellotapuli ja seurakuntatalo. Halutaanko Lemiltä karsia kaikki hengellisyyteen liittyvä? Jokaisessa seurakunnassa on omat tavat ja arvot, ei mitenkään voida samalla kaavalla rakentaa yhteistä seurakuntaa. Olisko näin että raha on puhunut?

 3. Jukka Mikkola

  Lemin seurakunta on saatettava ehdottomasti takaisin itsenäiseksi seurakunnaksi. Viittaan tekemääni Lemin kronologiseen historiaan, josta nähdään seurakunnan keskeinen vaikutus pitäjään kautta sen historian.

  http://www.kolumbus.fi/jamikko/Lemin_historiasta.htm

  Olin suoraan sanoen tyrmistynyt saadessani aikanaan kuulla Lemin seurakunnan lakkauttamisesta ja sen muuttumisesta kirkkopiiriksi. Kirkkopiiri ei ole mikään aito seurakunta.

  En ole itse lemiläinen, mutta sukujuureni ovat sieltä aina 1500-luvun lopusta lähtien.

  Jukka Mikkola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *