Siirry suoraan sisältöön

Jouluista musiikkia


 Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Näinköhän tänä vuonna käy samoin kuin viime jouluna. Silloin kauneimmat joululaulut laulettiin vain Hyrkkälän joulumyyjäisissä, kun korona-ohjeet yht’äkkiä kiristyivät. (Tänä vuonna laulamaan päästään koronapassilla, toim.huom.)

Perjantaina Hyrkkälän entiselle koululle Savitaipaleella oli Marttojen joulumyyjäisiin kerääntynyt mukava porukka laulamaan joululauluja tiukasti maskien kanssa.

Aino Juntunen säesti ja Hanna Kilkkinen luki joulutarinana kauniisti kuvittettua kirjaa aasista, joka ei kelvannut… ja kuten tiedämme, kelpasi kuin kelpasikin lopulta ihan tärkeimpään hommaan!

Ilta kului todella mukavasti, kahvit maistuivat ja Mäntyperän eukkokin sai myyjäisistä himoitsemansa karpalopussit. Aika helppo karpaloreissu!

   
Katja ja Antti kirkossa samana iltana

Kirkontäysi kuulijoita kiltistii maskit kasvoillaan saivat nauttia ihanasta joulutunnelmasta. tämän ”Tulkoon joulu” -konsertin myötä.

Esiintyjät ovat niin suloisia, luonnollisia ja herttaisia, että hyvä mieli tulee jo heitä ketsellessa. Ja kun äänet soivat hyvin yhteen, sovitukset ovat tuoreita ja ”omanoloisia”, ei esiintymisestä moitittavaa löydä tikullakaan. On ihanaa vain nauttia.

Konsertti alkoi aika hauskasti, kun Antti tuli yksinään paikalleen, Avaruus alkoi soida, ja sivuovesta saapui sitten Katja punaisessa puvussaan. Kuulimme lauluja laajalla kaarella, Enkelikellosta Mestaripiirrokseen, rakastetuimpia tuttuja lauluja maailmalta härkien kaukalon kautta tontun miettein varpusen jouluun, ja aivan upealla sovituksella Jouluyö, juhlayön.

Ellinooran sankarit ilman viittaa on hiukan erikoisempi joululaulu, korona-aikaan hyvin sopiva,kuten Katjan ja Antin omakin tuttu laulu Vierees jään, joka sopii ihan mihin aikaan vain!

Joulu saapui varmaan jokaiselle näillä lauluilla  -miten ihana olikaan kuulla Oi jouluyö nyt lopultakin ihan ilman pätkimistä, kun viime jouluna yritin sitä kotona netistä kuunnella, enkä päässyt kuin pätkän kerrallaan omilla yhteyksillä. Konsertin päätöslaulu oli Finlandia. Sitä ennen saimme toki kuulla myös konsertin nimikkolaulun, Tulkoon joulu. Kyllä se minulle tuli!

1 kommentti artikkeliin “Jouluista musiikkia”

  1. pekka tapanainen

    oha meit laulajii mut hyö ossaa.kaik kuka tuntoo et laulu kiinnostaa ni ukot tulkaa savitaipaleen mieskuoroo .ei iänipassi.ikkäi hoilant

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *