Siirry suoraan sisältöön

Kellot soivat veteraaneille

Lemin kellotapulin kellot soivat aidosti tornista viikonloppuna, kun sotaveteraani Unto Nikunen ja lottaveteraani Eeva Pekari siunattiin haudan lepoon.

Eeva Pekarin arkku kannettiin kirkkoon kellojen saattamana.

Kirkkoneuvosto vahvisti tapulin käyttökiellon hylätessään asiasta tehdyn valituksen. Kiellon mukaan kellojakaan ei saisi soittaa, ja niitä onkin kuultu nauhalta jo parin kuukauden ajan.

Nyt veteraanihautajaisissa sotavetraaniyhdistyksen aloitteesta tehtiin kompromissi, jota Lemillä on odotettu: kelloja soitettiin huonokuntoisiin luukkuihin puuttumatta. Kiinni olevien luukkujenkin takaa kellot kuuluvat ihan toisella tavalla kuin ääninauhalta, ja veteraanit saivat ansaitsemansa kunnianosoituksen.

Kellonsoittajanhan ei tarvinnut nyt, kuten ei aiemminkaan, kiivetä torniin, vaan kellonnaruja vedellään portaiden alapäästä. Työturvallisuus on samaa tasoa kuin alakerran ruumishuoneella, jonne vainajia saatetaan ja noudetaan siunattaviksi.

Toivottavasti tämä hieno kompromissi on voimassa jatkossa muissakin hautajaisissa ja tilaisuuksissa joulukirkkoa myöten. Aina siihen asti, kun tapuli on korjattu.

Luukut pysyivät kiinni, mutta kellot niiden takana soivat.

1 kommentti artikkeliin “Kellot soivat veteraaneille”

  1. Sirkku Heimonen

    Kellojen soitto veteraaneille on kunnianosoitus heille, hienoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *