Siirry suoraan sisältöön

Nimiä kalenterikuviin

Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko lähetti Lemin Kirjavalle nimitietoa yhdistyksen uuden vuosikalenterin kuvista.

Tammikuussa eteen aukeaa kuva joukosta lemiläisiä lottia.

Lotat ovat VASEMMALTA OIKEALLE (ohjetta korjattu kello 21.15.) ja ahaalta ylös lueteltuna Hilda Nikunen-Tikka, ohjaaja Raija Sainio, Hilma Räipiö-Hovi, ohjaaja Poukka, Tyyni Parkkola, Ilma (Irma?) Nikamaa, Hilkka Pekari-Junnonen, Sylvi Suomalainen-Muukka, Aune Sinkko-Tikka, Lilja Nisonen-Olkkonen, Ida Suomalainen, Laina Olkkonen, Helvi Simpura, Helvi Nisonen-Talka, Irja Nikunen (Taipalsaarelta?), Irma Lind, Vieno Okko-Parjanen, Elmi Nisonen-Olkkonen (tai Laina Suomalainen), Helvi Taipale, Helvi Pekkanen-Kärmeniemi, Martta Rapi, Aune Okko, Aini Rapi, Helli Värtö sekä taipalsaarelainen lotta.

Helmikuun kuvassa kunnanmiehien keskellä istuu kunnankirjuri Sylvi Mäki. Kuva on vuodelta 1938.

Maaliskuun kuvassa on Lemin mieskuoro vuonna 1926.

Huhtikuun kuvan keskellä on Niilo Vilhu.

Lokakuun kuvan taiteilija on Antti Muukka.

2 kommenttia artikkeliin “Nimiä kalenterikuviin”

  1. Markku Nikunen

    Kuvan lottien nimistä pari kommenttia: Ilma Nikamaan etunimeksi on sulkeissa tarjolla vaihtoehdoksi Irma. Ilma oli kuitenkin hänen ihan oikea nimensä. Irja Nikusen kotikunnan Taipalsaaren perässä on kysymysmerkki. Kyseessä lienee Irja Sylvia Nikunen, joka on kotoisin Illukansaaresta, eli Taipalsaarelta.

  2. Elmi Nisonen tuolla takarivissä näyttää olevan, vuodesta 1936 lähtien Okko (ei Olkkonen).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *