Siirry suoraan sisältöön

Kuka hiihdättäisi puulaakihiihtoja?

Heikki Haiko lähetti Lemin Kirjavalle valokuvia 1970-luvun lopun puulaakihiihdoista ja pienen saatetetkstin.

”Tässä kuva Lemin kuuluisista puulaakihiihdoista talvelta -76-77-78 (? ) Hiihdoissa oli kansaa ja hyvä mieli kaikilla. Kun nyt herättelis henkiin, vai ottasko joku muu pitäjä kopin?” hän kirjoittaa.

Jaana Sinkko vahvistaa ajoituksen, että kuvat ovat 70-luvun lopulta. Vuosituhannen vaihteessa hiihdettiin taas perinneasuissa, kun Lemin maakuntaviestijoukkue haastoi järjestöt mukaan. (Eukkomamma kun arveli näiden kuvien olevan siltä kerralta.)

2 kommenttia artikkeliin “Kuka hiihdättäisi puulaakihiihtoja?”

  1. Kirsti Uusitalo

    Kuva on vuodelta 1979 ja kuvassa näkyy olevan Palolan ”eukot” Malviina, Loviisa ja Serafiina suksien vaihdossa (vain yhdet sukset käytössä). Terveisin Kirsti Uusitalo

  2. Joonas Pokkinen

    Perinneasuissa lykittiin maakuntahiihtoja vuosituhannen alkupuolella, mutta olihan samoihin aikoihin myös ystävänpäivän hiihtotapahtumat varmaan aika samassa hengessä kuin 70-luvun lopulla. Tuolloin oli joukkueina esim. itämaiset naiset helisevine vaatteineen sekä perinneasuinen joukkue, vaihtelevin kokoonpanoin. Joku vuosi kovista pakkasista tai lumen puutteesta johtuen hiihdettiin juuttisäkit jaloissa Tapiolan salia ympäri. Tästä lienee noin 25 vuotta aikaa, eli joskus vuosituhannen taitteen tietämillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *