Siirry suoraan sisältöön

Paavo Okon luento lemiläisistä talvisodassa

Paavo Okko luennoi sunnuntaina kello 15 Lemin Tapiolassa lemiläisistä talvisodassa. Koronavirus siirsi luentoa kahdella vuodella, ja nyt se osuu Ukrainan sodan aikaan.

Paavo Okko lähetti Lemin Kirjavalle julkaistavaksi luentorungon Lemin komppaniaa koskevan osuuden.

2 kommenttia artikkeliin “Paavo Okon luento lemiläisistä talvisodassa”

  1. Jukka Mikkola

    On hienoa, että Paavo Okon luentorunko on julkaistu Lemin Kirjavassa. Näinä aikoina on itse kunkin hyvä tietää, mitä suuria uhrauksia on tehty maan itsenäisyyden säilyttämiseksi ja torjuntavoiton saamiseksi Talvisodassa. Luoja oli apuna tässä torjuntavoitossa.
    Samalla rintamakaistalla tykistössä palvellut Eino Tirronen kertoo kirjassaan ”Jylisevät tykit”, että ”Kiihtyvä pakkanen vaikutti osaltaan sotatoimien hiljaisuuteen. Huippunsa lienee pakkanen saavuttanut 17.1., jolloin kaistallamme mitattiin -51° C ja 4 D:n kaistalla rannikolla kokonaista -53° C. Tavalliset elohopealämpömittarit jäätyivät, mutta tykistön käytössä olevat spriimittarit antoivat näitä arvoja” (s. 38-39).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *