Siirry suoraan sisältöön

Lemin hautausmaa on surullinen näky

Äitienpäivä tulossa ja Lemin hautausmaa on siivoamatta, ihmettelee mielensä pahoittanut seurakuntalainen ja Lemin Kirjavan lukija.

Hänen lähettämässään kuvassa näkyy, kuinka käytävät ja haudat ovat oksien ja risujen peitossa.

– Kynttiät lennelleet pitkin käytäviä ja joka paikassa on risuja ja roskia. Kiviä kovasti kallellaan, vaarallisestikin, kukat repsottivat kovasti painuneilla haudoilla, hän kertoo keskiviikkona näkemästään.

Vaikka lumi olikin maassa pitkään, siivota olisi hänen mielestään hyvin ehtinyt ainakin isommassa osassa hautausmaata.

– Ihan hävettää, kun ulkopaikkakuntalaisia tulee äitienpäivän aikaan käymään haudoilla. En ennen ole moista nähnyt tähän aikaan vuodesta. Minkään ei pitänyt muuttua, mutta muuttuukin kaikki, seurakuntalainen suree.

4 kommenttia artikkeliin “Lemin hautausmaa on surullinen näky”

 1. Tapio Kilpiä

  Hei!

  Lemin hautausmaa on ilman muuta siivoamisen tarpeessa talven jäljiltä ja lisäksi routa on vääntänyt kiviä reippaan laisesti.

  Meillä oli tarkoitus järjestää hautausmaan haravointitalkoot huhtikuun lopussa, jotta paikat olisivat kunnossa äitienpäiväksi, mutta siinä kohtaa, kun päätös järjestämisestä piti tehdä, lunta oli maassa reippaasti ja paljas maa oli niin mutaista ja pettävää, että talkoot päätettiin siirtää perjantaille 20.5. klo 9 alkaen. Silloin paikat on tarkoitus siistiä kerralla ja talkoilijoille on tarjolla kahvia ja purtavaa ja Vainikkalan Martat auttavat tarjoilussa.

  Hautainhoitopäivä on sitten tuttuun tapaan 10.6.

  Se harmi tässä on, että talkoita ei nyt saada pidettyä ennen äitienpäivää. Palautetta tästä ja muustakin Lemin kirkkopiiriin liittyvistä asioista voi antaa vaikka suoraan minulle, ja mie sitten teen voitavani ja välitän sitä eteenpäin.

  Terveisin Tapio, Lemin aluepappi

  Tapio Kilpiä
  p. 040 727 7957
  tapio.kilpia@evl.fi

 2. Lemin hautausmaa on ollut kyllä edellisinä kesinä erittäin hyvin hoidettu joten edellisessä kirjoituksessa ei ollut mitään perää.. Pastorin selvitys ainakin minulle selventi tilannetta. Onko kaikesta aina mieli pahoitettava?

 3. Laila Eteläpää

  Savitaipaleen vanha hautausmaa ja hulkonkankaan hautausmaa aivan kamalassa kunnossa.Jäteastiat siirretty aidan ulkopuolelle siitä huolimatta edes äitienpäiväksi ei tyhjennetty.

 4. Ex Lemiläinen

  Sekalaisessa seurakunnassa ”kaikki on niin ihanasti rempallaan”!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *