Siirry suoraan sisältöön

”Vain hiekka jäljellä leikkipaikasta”

Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Anu Karhu ihmettelee kirjoituksessaan lasten leikkipaikan katoamista:

Taipaleen seurakunnan Lemin kirkkopiirin alueella eivät lapset enää leiki seurakunnan ulkoleikkipaikoilla, koska näyttää siltä, että vain hiekkalaatikon hiekat ovat tähteenä.

Kuva: Anu Karhu.

Mie ja Ritva Laurikainen teimme valtuustoaloitteen Lemin seurakuntatalon ja Kuukanniemen seurakuntakodin ulkoleikkipaikkojen tekemisestä uudeksi ja turvalliseksi kesäksi 2022:

”Toivomme seurakunnan tarjoavan turvallisen ajanviettopaikan ja mielekästä sekä monipuolista tekemistä. Leikkialueet ovat kaikenikäisten viihtyisä kohtaamis- ja virkistyspaikka. Toivomme seurakunnan kannustavan lapsia, nuoria, aikuisia ja senioreita viettämään yhteistä aikaa leikkiympäristössä.

Taipaleen seurakunnan Lemin kirkkopiirin lasten leikkipaikat ovat uusimisen tarpeessa, jotta ne täyttävät turvallisuusvaatimukset. Leikkipaikat ovat käytössä koko ajan ja toivomme seurakunnan tarjoavan tähän mahdollisuuden jatkossakin.”

Asiaa käsiteltiin kirkkoneuvostossa 2.5.2022, jossa päätökseksi tuli:

  1. Kirkkoneuvosto päättää käsitellä aloitteen.
  2. Kirkkoneuvosto päättää, että Lemin kirkkopiirin leikkipaikkoja ei uusita kesääm 2022 mennessä.
  3. Suoritetaan kaikille seurakunnan omistuksessa oleville ulkoleikkipaikoille katselmus ja päätetään tämän jälkeen tarvittavat toimenpiteet.

Tämän päätöksen jälkeen eivät päättäjät ole kuulleet asiasta mitään. Lemi on Etelä-Karjalan lapsirikkain kunta, ja seurakunta ei tarjoa ulkoleikkipaikkoja. Hämmästyttää tämä.

Anu Karhu

kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja

1 kommentti artikkeliin “”Vain hiekka jäljellä leikkipaikasta””

  1. Riitta Kärmeniemi

    Voi hyvät hyssykät,isännät talkoisiin ei siinä muuta puutu.Kuten olen aiemminkin kirjoittanut kun Lemin seurakunta liitettiin yhteen Taipalsaaren ja Savitaipaleen kanssa asiat menivät todella huonoksi,piispakin selitti,että Lemi on rutiköyhä mutta se taisi ollakin joku muu seurakunta.Ottakaa nyt ukot työksenne mennä yhdessä rakentamaan lapsille leikkipaikat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *