Siirry suoraan sisältöön

Tapulia korjataan – vaalit lähestyvät

Lemin kellotapulin korjaus on päässyt hyvään vauhtiin. Tellingit kohoavat kohti lahoja kellonluukkuja.

Tellinkeineen kellotapuli muistuttaa kuvaa talvelta 1936, kun tapulia rakennettiin.

Rakennusmestari Teikari poseerasi tuolloin työmaallaan. Kuva Taikalyhty.

Loppukesän ja syksyn aikana on mielenkiintoista seurata, miten korjaus edistyy. Samaan aikaan kiinnostaa myös marraskuun seurakuntavaalien ehdokasettelu ja vaalien tulos.

Vaaleissa valitaan 23 kirkkovaltuutettua. Valtuutetut valitaan koko seurakunnan alueelta ilman paikkakuntakiintiöitä. Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet. Lemillä on huolestuttu, riiittääkö lemiläisille ehdokkaille äänestäjiä, sillä neljän vuoden aikana moni lemiläinen on eronut kirkosta.

Kirkkoon voi kuitenkin liittyä vaikka vain äänestääkseen. Maanantai 15. elokuuta on päivämäärä, johon mennessä liittyneet ja tietojärjestelmään kirjatut ovat automaattisesti äänioikeutettuja. Sen jälkeenkin liittymällä voi saada äänioikeuden, mikäli vaalilautakunta käyttää oikeuttaan itseoikaisuun:

”Vaalilautakunnalla on oikeus lisätä äänioikeutettujen luetteloon 15.8.2022 jälkeen kirkkoon liittyneitä jäseniä. 15.8.2022 jälkeen kirkon jäseneksi liittyneiden osalta vaalilautakunnan on suositeltavaa oikaista äänioikeutettujen luetteloa kokouksissaan (3.10.2022 klo 16.00 jälkeen ja 4.11.2022 hyvissä ajoin ennen klo 16.00). Seurakunnassa tulee huolehtia siitä, että Kirjurin jäsentietojärjestelmästä otetaan tarvittavat raportit (kirkkoon liittyneistä, kirkosta eronneista ja kuolleista) vaalilautakunnan kokouksiin äänioikeutettujen luettelon itseoikaisuja varten. Äänioikeutettujen luetteloa päivittämällä seurakunta voi varmistaa, että mahdollisimman moni kirkkoon 15.8.2022 jälkeen liittynyt jäsen voi äänestää seurakuntavaaleissa”, todetaan kirkon vaaliohjeissa.

Ehdokasasettelu vaaleihin päättyy 15. syyskuuta, ja ehdokkaaksi sopiva on tuona päivänä seurakuntaan kuuluva henkilö, joka on täyttänyt tai täyttää 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä 20. marraskuuta. Ennakkoäänestys järjestetään 8.-12. marraskuuta.

Ennakkoon voi äänestää kaikissa Suomen ennakkoäänestyspaikoissa, mutta varsinaisena päivänä vain seurakunnan omissa äänestyspaikoissa. Niitä on Taipaleen seurakunnassa kolme: Savitaipaleella, Lemillä ja Taipalsaarella.

1 kommentti artikkeliin “Tapulia korjataan – vaalit lähestyvät”

  1. Riitta kärmeniemi

    Kirkosta eroaminen on mielestäni reaktio siihen kun Lemin itsenäinen seurakunta liitettiin yhteen Savitaipaleen ja Taipalsaaren kanssa,tuskin eronneet takaisin tulevat Taipaleen seurakuntaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *