Siirry suoraan sisältöön

Yksi seurakunta, kolme vaalipiiriä

Lemin Kirjava julkaisi maanantaina artikkelin kirkollisvaaleista, Taipaleen seurakunnan ehdokkaista ja äänestyspaikoista. Tässä jutussa täydennystä koskien vaalipiirejä ja äänestyspaikkoja ennakkoäänestyksessä ja varsinaisena vaalipäivänä.

Lemin Kirjava kysyi vaalilautakunnan sihteeri Leena Hilskalta, voiko äänestäjä vapaasti valita ennakkoäänestyksen tai varsinaisen äänestyspäivän äänestyspaikan. Näin Hilska vastasi:

Yleinen ennakkoäänestys ti 8.11.-la 12.11.2022 välisenä aikana 

Äänestäjällä on oikeus äänestää minkä tahansa seurakunnan missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa.  

Äänestää voi vain oman seurakuntansa ehdokkaita. (Esimerkiksi turkulainen voi äänestää Lemin ennakkoäänestyspaikassa, mutta vain turkulaista ehdokasta.) 

Vaalilautakunta käsittelee ennakkoäänet ennen varsinaista vaalipäivää.

Kotiäänestys 

Äänioikeutettu, jonka kyky liikkua tai toimia on rajoittunut, voi äänestää kotona, mistä hänen tai hänen valitsemansa henkilön on ilmoitettava oman seurakunnan vaalilautakunnalle kirjallisesti kirkkoherranviraston palvelupisteeseen tai puhelimitse numeroon 0500 524 914/Taipaleen srk viimeistään pe 4.11.2022 klo 16.00. 

Varsinaisen vaalipäivän äänestys su 20.11.2022 klo 11-20 

Taipaleen seurakunta on jaettu kolmeen äänestysalueeseen.  Äänioikeutettu seurakunnan jäsen saa äänestää ainoastaan oman äänestysalueensa äänestyspaikassa, jonka äänioikeutettujen luetteloon hänet on merkitty. 

Tieto äänestyspaikasta ilmoitetaan äänioikeutetulle ilmoituskortissa (vaalikirjeessä). 

Varsinaisena vaalipäivänä lemiläinen äänestää Lemin seurakuntatilassa, savitaipalelainen Savitaipaleen seurakuntatalolla, taipalsaarelainen Taipalsaaren seurakuntatalolla. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *