Siirry suoraan sisältöön

Itsenäisyysjuhla pidetään Tapiolassa

Lemillä järjestetään itsenäisyyspäivän juhla perinteisin menoin ensimmäistä kertaa parin koronavuoden jälkeen. Juhlapaikkana ei ole koulukeskus vaan Tapiola.

Juhlpaikkana 6.12. on Tapiola.

– Kun osanottajia juhlaan on vuosi vuodelta ollut vähemmän ja aktiivisimmista osanottajista moni on poistunut keskuudestamme, päätimme siirtää tapahtuman sille paremmin sopivaan tilaan, kunnan hyvinvointikoordinaattori Kati Ahonen kertoo.

Tapiolassa on toimiva näyttämö valoineen ja kuuluvuus ja näkyvyys hyvät verrattuna koulukeskukseen. Kahvitilat ovat toki ahtaammat, mutta Martat varmasti saavat kahvituksen toimimaan, Ahonen uskoo.

– Tapiola on myös vanha suojeluskunnan talo, joten sillä on tärkeä merkitys meidän itsenäisyyden historiassa.

Juhlapäivä perinteisin

menoin

Itsenäisyyspäivää vietetään tutulla kaavalla: kello 10 kokoonnutaan jumalanpalvelukseen kirkkoon, minkä jälkeen on vuorossa kunniakäynti ja seppeleenlasku sankarihaudoille. Haudoilta siirrytään Tapiolaan kahveille, minkä jälkeen alkaa pääjuhla.

Juhlapuhujana on Ikäinstituutin toimialapäällikkö ja varajohtaja, psykologian tohtori Sirkkaliisa Heimonen. Nuorten puheenvuoron käyttävät nuorisovaltuuston edustajat.

Muina esiintyjinä ovat Nuorisoseuran eri-ikäiset tanhuajat ja Lemin Laulumiehet.

Virtuaalijuhla

kello 16

Oman juhlan lisäksi itsenäisyyspäivää voi juhlistaa myös seuraamalla Etelä-Karjalan yhteistä itsenäisyysjuhlaa VIP-eKarjalaa verkosta kunnan sivuilta kello 16 alkaen. Luvassa on ohjelmaa eri puolilta maakuntaa.

– Se on nähtävillä verkossa vielä pari viikkoa itsenäisyyspäivän jälkeenkin, Kati Ahonen kertoo.

3 kommenttia artikkeliin “Itsenäisyysjuhla pidetään Tapiolassa”

  1. Joonas Pokkinen

    Hieno juhlapaikka, sillä Tapiola on vihitty käyttöön 6.12.1908. Tuplajuhlat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *