Siirry suoraan sisältöön

Pappilanmäessä avarat näkymät

Maanantaina kaatuivat loputkin kirkonmäen puut Lemin kunnan ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen suunnitelman mukaisesti. Pappilanmäessä on nyt avaraa.

Toukkalantien ja Klemintien risteyksestä puita kaadettiin molemmin puolin maantietä. Vanhan postitalon sivusta nuoret vaahterat kaadettiin ”ennakoivana poistona”.
Näkymä on avara myös aöaspäin mäkeen, kun Papinkadun risteyksen koivut kaadettiin.
Koivut kasvoivat kiviaidan raunion vieressä. ELY-keskus esitti kunnalle kiviaidan kunnostamista.

Myös Uimintiellä kaadettiin maanantaina koivuja.

Kannot jäivät jäljelle Punaportinkadun ja Uiminadun risteyksen kolmesta koivusta.

Maanantaina saatiin siis päätökseen kunnan ja ELY-keskuksen yhteinen puidenkaatohanke. Maisamatyölupa tuli voimaan perjantaina, jolloin jo isompi osa kaatourakasta tehtiin.

Jäljelle jääneistä kannoista päätellen yksikään koivu ei tainnut olla laho, mikä oli yksi keskeinen peruste puiden kaadolle. Latvaton kelo mänty oli toki sisältä laho, mutta lahoamaton ulkopinta olisi pitänyt senkin pystyssä vielä vuosikymmeniä.

2 kommenttia artikkeliin “Pappilanmäessä avarat näkymät”

  1. Tämä on käsittämätöntä! Nyt ei ole Lemillä pitovoimasta tietoakaan, kuka tällaista järetöntä on antanut päättää? Asutaan tundralla sitten eikä luonnosta ole tietokaan. Täysin näköalatonta toimintaa kunnan johdossa. Ei ymmärretä ollenkaan maisemoinnin merkityksestä asumisviihtyvyyteen.

  2. Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Kunnan päättäjien toimintaa seuratessa mieleeni muistuu ruotsalaisen valtakunnankanslerin Axel Oxenstiernan (1583-1654) kuuluisaksi nousseet sanat: ”Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *