Siirry suoraan sisältöön

Uimintien ja Vainikkalantien alkupäät kunnan kaduiksi

Lemin kunta ja Kaakkois-Suomen ELY-keskus ovat neuvotelleet toimenpiteistä Uimintien ja Vainikkalantien alkuosien kunnostamisesta ja siirtämisestä kunnan vastuulle. Tekninen lautakunta päättää suunnitelmasta torstain kokouksessaan.

Uimintien suunnitelmaan kuuluu suojatien rakentaminen Klemintien päähän; Klemintie päättyy nyt polkuun Pekarin aitan takana.

Uimintien suunnitelmaan kuuluu suojatien rakentaminen Klemintien kohdalle ja Klemintien loppupään kevytväylän rakentaminen nykyisen nurmikkopolun paikalle.

Suunnitelman mukaan toisaalta Hakakadun kohdalla oleva suojatie poistetaan.

Hakakadun kohdalla oleva suojatie on tarkoitus poistaa.

Suojatiemuutokset ja niiden vaatimat toimenpiteet sekä Uimintien kevytväylän uudelleen päällystämisen tekee ELY-keskus, Klemintien kevytväylän rakentaa kunta.

Vainikkalantiellä rakennetaan Papinkadun liittymään suojatie ja Iitiäntien liittymän Iitiän puoleinen haara levennetään.

Vainikkalantielle on suunitteilla uusi suojatie Papinkadun koohdalle.
Iitiäntien risteyksen liikekeskuksen puoleista haaraa on takoitus leventää. Oikealla näkyvä mänty on kaadettavien listalla.

ELY-keskus kaataa tienvarsipuut etukäteen sovitun mukaisesti maisematyölupa sekä museon lausunto huomioiden. Kannot on tarkoitus jättää paikoilleen, ja kunta mahdollisesti istuttaa uusia puita, kuten Etelä-Karjalan museo esitti ehtona maisematyöluvalle.

Papinkadun suojatiesuunnitelma on vielä työn alla, lautakunnan esityslistalla todetaan. Puut kaadetaan jo tänä syksynä, muut toimenpiteet tehdään ensi vuonna.

Toimenpiteiden myötä Uimintie muutetaan maantiestä kaduksi Suntianlahden pohjukkaan saakka ja Vainikkalantie lähelle huoltoasemaa. Maantieistä kaduiksi muutetut osuudet siirtyvät kunnan vastuulle 1.10.2023.

Korjattu juttua 2.11. kello 18.14: puut kaataa ELY-keskus, ei kunta.

2 kommenttia artikkeliin “Uimintien ja Vainikkalantien alkupäät kunnan kaduiksi”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *