Siirry suoraan sisältöön

Uusi seurakuntatalo ja vanhan purku maksaisivat 1,6 miljoonaa euroa

Taipaleen seurakunta on laadituttanut suunnitelmat Lemin uudesta seurakuntatalosta. Luonnosvaiheen suunnitelman mukaan uusi seurakuntatalo ja vanhan purkaminen maksaisivat ythteensä 1.607.000 euroa ilman arvonlisäveroa.

Koska seurakuntatalo sijaitsee kulttuurihistoriallisesti suojeltavalla alueella, on suunnitelmat lähetettävä Museovirastolle ja ELY-keskukselle niiden lausuntoja varten.

Kirkkoneuvosto merkitsi tiedoksi Lemin uuden seurakuntatalon nykyvaiheen ja kustannusarvion ja päätti lähettää ne Museovirastolle ja ELY-keskukselle lausuntoa varten.

Millaisesta ja minkäkokoisesta uudisrakennuksesta on kyse, ei käy pöytäkirjasta ilmi.

Kirkkoneuvosto merkitsi tiedoksi myös seurakunnan lasten leikkipaikkojen kartoituksen. Katselmuksessa vaaralliseksi todettu Lemin seurakuntatalon leikkipaikka purettiin välittömästi keväällä.

Lemin kirkon

julkisivuremonttiin

haetaan avustusta

Kirkkoneuvosto päätti hakea Kirkkohallitukselta avustusta Lemin kirkon julkisivuremonttiin ja sen suunnitteluun. Kyseessä on valtionavustus kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten korjaukseen.

Suunnittelukustannusten arvioidaan olevan alle 50.000 euroa.

Kuukanniemen seurakuntakodin kattoremontti oli määrä tehdä syksyn aikana. Urakoitsijaksi valittu Lappeen Peltisepät on pyytänyt, että työ voitaisiin tehdä vasta tammikuussa lomajärjestelyjen takia. Kirkkoneuvosto hyväksyi siirron.

Väistötilojen vuokra alenee toukokuusta alkaen. Seurakunnan Lemin kunnalta vuokraaamien väistötilojen vuokra on ensi toukokuusta lähtien 4.044,88 euroa kuukaudessa (sisältää 24 prosentin arvonlisäveron), minkä lisäksi seurakunta kustantaa tilojen lämmityksen, veden ja siivouksen. Nykyinen vuokra on yli 5.000 euroa kuukaudessa.

Taipalsaaren jumalanpalvelukset

seurakuntatalolle

Kirkkoneuvosto päätti siirtää Taipalsaaren kirkkopiirin jumalanpalvelukset ja muut kirkossa pidettävät tilaisuudet tammi-maaliskuuksi kirkosta seurakuntatalolle. Siirron syy on energiakustannuksista säästäminen. Siirtoaikana 7.1.-1.4.2023 kirkossa pidettäisiin yllä vain peruslämpö.

1 kommentti artikkeliin “Uusi seurakuntatalo ja vanhan purku maksaisivat 1,6 miljoonaa euroa”

  1. Riitta kärmeniemi

    Minusta testamentti oli tarkoitettu kirkon kunnostamiseen joten eikö olisi oikein hakea avustusta seurakuntatalon kunnostamiseen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *