Siirry suoraan sisältöön

Lemillä vaihtuu suntio

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti tiukan äänestyksen jälkeen, että Lemin kirkkopiirin suntion Taavi Hännisen ja Taipalsaaren kirkkopiirin suntion Toni Matteron virkapaikkaa muutetaan.

Taavi Hännisestä tulee Savitaipaleen suntio ja Toni Matterosta Lemin suntio. Muutoksella pyritään helpottamaan Savitaipaleen suntiovajetta.

Asiasta oli ensin tehnyt päätöksen seurakunnan talouspäällikkö Raija Kurkaa. Kirkkoneuvosto käytti sitten asiassa otto-oikeuttaan.

Suntiot tekivät asiassa aloitteen, että virkapaikkoja ei siirretä ja että seurakunta hankkisi auton suntioiden käyttöön tai palkkaisi Savitapaleelle lisäväkeä.

Asian esitellyt talouspäällikkö Raija Kurkaa oli toista mieltä ja esitti nyt neuvostoll, että virkapaikat siirretään eikä autoa hankita.

Kirkkoneuvostossa Elma Mikkola teki vastaesityksen, jota Ritva Laurikainen kannatti: kirkoneuvosto ei hyäksy Hännisen ja Matteron virkapaikkojen siirtoa, sen sijaan suntioiden aloitteen mukaisesti työntekijät voivat tehdäyksittäisiä työpäiviä tai suorituksia eri kirkkopiireissä resurssien tarpeen mukaan.

Äänesstyksessä heidän kannalleen asettui neljä muuta neuvoston jäsentä: Marjukka Ahtiainen, Teemu Kemppainen, Paula Tuomi ja Erja Ässämäki.

Kirkkoherran esitys sai taakseen yhden äänen enemmän eli seitsemän kirkkoneuvoston jäsentä: Lea Karhisen, Tuomo Kirjavaisen, Osmo Laineen, Lasse Lehtimäen, Merja Paatoksen, Kari Pettinsen ja Kirsi Rehusen. Näin ollen virkapaikat siirretään eikä autoa hankita.

Savitaipaleen suntiona toimii jo ennestään vastaava seurakuntamestari Kimmo Räsänen. Taipalsaaren ainoaksi suntioksi jää hautausmaatyöntekijänäkin toimiva Leena Nieminen.

Juttua korjattu 21.1. kello 20.32: suntioiden virkapaikka-asian neuvostolle esitteli talouspäällikkö, ei kirkkoherra.

3 kommenttia artikkeliin “Lemillä vaihtuu suntio”

  1. Hienoa taipaleen seurakunta! Huomaa että aidosti työntekijöistä välitetään. Varmasti tunkua työpaikkoihin.

  2. Seurakuntalainen

    Hajota ja hallitse vallitsee Taipaleen seurakunnan sisällä. Vasten suntioiden tahtoa halutaan hajottaa tämäkin. Todella surullista ja outoa päätöksentekoa ilman järki- tai taloudellisia perusteluja. Pykälä viranhaltijapäätös, johon aloite sisältynyt, eikö aloite pitäisi käsitellä omana pykälänä? Erikoista sekin, että viranhaltijapäätös-pykälässä päätetään vitanhaltijapäätöksen mukaan, johon on kirkkoneuvosto käyttänyt jo aiemmin otto-oikeutta yksimielisesti, ja nyt sitten ujutetaan harhauttavasti asiat suloisesti sekaisin niikuin moni asia tässä vuosien varrella.

  3. Vääntäkää rautalangasta

    Miten suntioVAJETTA helpotetaan vaihtamalla suntioiden paikkaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *