Siirry suoraan sisältöön

Iltakirkon jälkeen keskustelua

Lemin kirkon sunnuntaimessu pidetään tällä viikolla kello 18. Messun jälkeen on vuorossa keskustelutilaisuus jumalanpalvelusten porrastamisesta Taipaleen seurakunnassa.

Kirkkovaltuustossa jätettiin joulukuussa aloite jumalanpalvelusten porrastamisesta, joka toimisi sekä seurakuntalaisten että seurakunnan työntekijöiden eduksi. Kolme jumalanpalvelusta kolmessa kirkossa samalla kellonlyömällä sitoo töihin kolme pappia, kolme kanttoria ja kolme suntiota. Porrastamalla viikkovapaajärjestelyt helpottaisivat, ja samalla saataisiin rahallisia säästöjä. Myös seurakuntalaisille eri aikaan ja mahdollisesti eri paikoissakin pidettävät jumalanpalvelukset antaisivat valinnanvaraa.

Käytännössä porrastus koskisi Lemin ja Taipalsaaren kirkkoja, sillä seurakunnan pääkirkon, Savitaipaleen kirkon jumalanpalveluksen siirtäminen kello kymmenestä vaatii aina kirkkoneuvoston päätöksen.

Nyt sunnuntaina kysytään lemiläisen kirkkokansan mielipidettä asiaan.

2 kommenttia artikkeliin “Iltakirkon jälkeen keskustelua”

  1. Matti Tapanainen

    Missä on päätetty, että savitaipale on pääkirkko. Elettiin aikaa, jolloin alettiin yhdistämään seurakuntia, silloin kaikki kirkot olivat tasa-arvoisia. Ei ollut vaihtoehtoa, että jokin seurakunta olisi PÄÄ. Kun päätös oli tehty ja Lemillä ehdotettiin porrastusta Jumalanpalveluksien suorittamiseen säästötoimiksi EI KÄYNYT. Silloin oli jo henkilöstöstä pulaa. Nyt on Taipaleen seurakunnan aloitus vuoteen peruutettu, kun useampi vuosi on valitettu rahojen riittävyydestä. Kirkkovaltuustossa päätetään mitä ylhäältä sanellaan. Siis nyökytellään, vähemmistö, joka on täyspäistä ei saa asioita kohdalleen.
    MT

Kommentointi ei ole käytössä.