Siirry suoraan sisältöön

Kunta laittaa Kolhoosin myyntiin

Lemin kunnanhallitus päätti järjestää julkisen tarjouskilpailun Kolhoosi-tilasta, joka on noin kuuden hehtaarin alue Toukkalatien molemmin puolin Kippurasarven takana,

Tilasta puolet, noin kolme hehtaaria, on kaavassa merkitty asuinpientalo-alueeksi, jonne voi rakentaa enintään kaksikerroksisia pientaloja.

Lisäksi Kolhoosi-tilaan kuuluu asemakaavan mukainen rakennusala, jolle saa sijoittaa saunoja tai virkistykseen liittyviä vähäisiä rakennelmia, sekä alueen osa, jota voi käyttää venevalkamana tai uimapaikkana.

Kaksi kolmasosaa virkistysalueesta on Toukkalantien pohjoispuolella. Alueella on Hattumäki sodanaikaisine panssariestekaivantoineen ja yhteyshautoineen. Se on kaavassa merkitty osittain muinaismuistoalueeksi.

Hattumäki on yksi Itsenäisyydenpolun kohteista.

Tilan myynti tuli kunnassa ajankohtaiseksi Säräpirtti Oy:n lopetettua elokuun lopussa säräravintolatoimintansa ja etsiessä Kippurasarveen uutta toimijaa.

Juttua korjattu lisäämällä tiedot Hattumäen alueesta ja siihen liittyvä kuva kommenttien jälkeen 22.9. kello 17.20.

Juttua on täydennetty maininnalla muinaismuistoalueesta 22.9. kello 19.25.

2 kommenttia artikkeliin “Kunta laittaa Kolhoosin myyntiin”

  1. Matti Uusitalo

    Mikähän mahtaa olla Kolhoosi tilaan kuuluvan, asemakaavan ulkopuolisen Hattuvuoren kohtalo kauppojen toteutuessa.

  2. Juha Junnonen

    Minkälainen toimenpide tulisi varauksesta Hattumäen kohdilla tehdä. Sotahistoriallisesti merkittävä paikka ja tulevan kevyenliikenteen tarve on mielestäni ajankohtainen. Muilta maanomistajilta Huttulantien pohjoispuolelta on jo suostumus retkeilytien rakentamiseen. Hannajoen ylitykseen tulisi rakentaa ”näköissilta” valokuvien perusteella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *