Siirry suoraan sisältöön

Kirkko ja seurakuntatalo investointilistan kärjessä

Lemin kirkon ulkosivuremontti ja seurakuntatalon purku ja uuden rakentamisen valmistelu vievät puolikkaan Taipaleen seurakunnan ensi vuoden 2,6 miljoonan euron investointirahoista. Kirkkovaltuusto vahvisti tiistaina seurakunnan ensi vuoden budjetin ja kahden seuraavan vuoden toimintasuunnitelman.

Lemin kirkon ulkomaalaukseen ja -remontointiin on varattu budjdettiiin 900.000 euroa. Kirkon sisäpuolen korjauksen suunnittelu aloitetaan myös ensi vuonna, ja siihen on varattu 100.000 euroa. Sisäremontti on tarkoitus tehdä vuonna 2025 1.100.000 eurolla.

Lemin seurakuntatalolle haetaan ensi vuonna purkulupaa, ja jo ennen sen hakemista laaditaan rakennuslupapiirustukset uudesta. Jos lupa saadaan, purku aloitetaan ja valmistellaan uuden rakentamista. Samalla selvitetään, miten järjestetään kirkon väliaikainen lämmitys. Purkuun ja selvitystöihin on ensi vuodelle varattu 1.400.000 euroa ja seuraavalle 600.000 euroa.

Syntymäniemen leirikeskuksen päärakennukselle on jo myönnetty purkulupa. Purku tehdään ensi vuonna, ja siihen on varattu 25.000 euroa.

Seurakunnan leirikeskuksesta tehdään hankesuunnitelma tulevan leiritoiminnan järjestämiseksi Savitaipaleen Säkniemessä. Tarkoitukseen on varattu ensi vuodelle 50.000 euroa. Varsinaiseen rakentamiseen on varattu seuraavalle vuodelle 350.000 euroa.

Seurakunnan kaikkien hautausmaiden kiviaitojen korjaus jatkuu, Kaikille kolmelle suunnitelmavuodelle on osoitettu tarkoitukseen 50.000 euron määräraha.

Taipalsaaren kirkossa uusitaan rännien sulanapitokaapelit ja maalataan ikkunapokat. Rahaa ensi vuoden budjettiin on osoitettu 25.000 euroa.

Savitaipaleen kirkon katon maalausta uusitaan, kellotornia korjataan ja kellonsoiton automaatio uusitaan ensi vuonna 25.000 eurolla. Kirkon sähköpääkeskus uusitaan 15.000 eurolla.

Hautaustoimi saa ensi vuonna ruohonleikkurin, roudansulatusvälineitä ja reunatasosarja 30.000 eurolla.

1 kommentti artikkeliin “Kirkko ja seurakuntatalo investointilistan kärjessä”

  1. Riitta Kärmeniemi

    On se kummaa kun Taipaleen seurakunta vääntää yhteisistä varoista käytettävän varoja Lemin kirkon kunnostamiseen.Lemiläinen henkilö testamenttasi kirkon kunnostamiseen miljoonan aikaa sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *